Írnátok bevált hajtogatott káposztás pogácsa receptet?
Anyukám receptje, nagyon finom és mindig sikerül (feltéve, hogy a sütőd jó)
káposztás pogácsa
Lereszelünk 50 dkg fehér káposztát, és fél órára besózzuk, majd kinyomkodjuk.2 ek.olajon egy teáskanál cukorral, kevergetve szép barnára pirítjuk. Ízlés szerint (lehet erősebben is ) megborsozzuk, majd kihűtjük.
25 dkg réteslisztet összemorzsolunk 10 dkg rámával, egy kevés tejben felfuttatott 2 dkg élesztővel, 1 tojás sárgájával, kevés sóval(beszámítva, hogy a káposzta már sós ) és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.Utána ujjnyi vastagra nyújtjuk, rákenjük a pirított káposztát, és összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt a műveletet háromszor-négyszer megismételjük. (nem kell pihentetni közben).
Legvégül 2 cm magasra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és közepes pogácsákat szaggatunk belőle.
A megmaradt tojásfehérjével, vagy egy kevés pirospaprikával elkevert tejjel lekenjük.
Még 10 percig kelesztjük a tepsiben, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.
Mivel eléggé régi a recept, nem ír hőfokot, én 180 -200 fokon sütöttem kb 25 percig.
Nagyon finom, napokig friss ízű vendégváró pogácsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!