Miért nem lesz a hajtogatott pogácsám réteges? Lehet hogy túlkel az élesztőtől? A begyúrt tésztát ajánlott a hajtogatások között hűtőben tárolni? Eddig nem így sütöttem, viszont olvastam erről is. Mi a tapasztalat?
Figyelt kérdés
szept. 2. 09:04
2/6 A kérdező kommentje:
Én még nem hallottam kovászos pogácsáról, de ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik:)
szept. 2. 11:46
3/6 anonim válasza:
Semmi köze az élesztőhöz vsgy kovádzhoz.
A hideghez viszont annál inkább. Csak a hidegen hajtogatott tészta lesz réteges, különben összeolvadnak szobahőn a rétegek.
Amint begyúrtad, hűtő fél- egy órára. És hajtigatások között is nindenképp rakd hutobe hogy hideg maradjon
4/6 anonim válasza:
Az élesztő biztos nem tehet róla.
Én tepertőset hajtogstok de ha Vajas ugyanaz kinyújtva kell bele egy zsíros réteg meg kell kenni.
És utána háromszor hajtogatni.
Hűtőbe nem kell tenni
Kovász kenyérbe jó pogácsa a nem.
5/6 anonim válasza:
Én az első hajtogatás előtt a kinyújtott tésztát vékonyan vajjal megkenem. Utána hajtogatom - hűtő - hajtogatom - hűtő...
6/6 A kérdező kommentje:
Pontosan így jártam már többször is. Összeolvadtak a rétegek, hiába hajtogattam 3x is a tésztát. A következő sütésnél ki fogom próbálni a hűtőzést. Köszönöm a válaszokat
szept. 2. 18:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!