Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a paradicsomos...

Mit rontok el a paradicsomos húsgombócnal? 50-60 deka darált sertescombhoz teszek 20 deka rizset megfőzve, ebbe 1 fej vöröshagyma, 1 tojás. Főzöm kb 50 percig es szetesik. Eddig is így csináltam, mindig jó volt, mostanában nem sikerül.

Figyelt kérdés
Már most csak 40 percig főztem így is omlik szét. Nem hullik szét mind, de csak az imádság tartja. Lehet kevesebb rizs kellene bele nem 20 deka? Direkt azért is főzöm előre meg a rizset, hogy ne essen szét.
ápr. 16. 12:10
 1/7 A kérdező kommentje:
Lassú tűzön is főzöm.
ápr. 16. 12:11
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Rengeget a rizs, én 1 kiló húshoz teszek 15 dkg nyers rizset. Felesleges előre megfőzni, a hússal együtt szépen megfő.

Nekem nyersen 3-4 cm átmérőjű gombócok takarékon 25-30 perc alatt készre főnek, jó puhák, de sosem esnek szét.

Óóóó, köszönöm, adtál egy jó ebédötletet péntekre, ezer éve nem csináltam, és mindenki szereti :)

ápr. 16. 12:19
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Én még soha nem mértem meg, mennyi rizst teszek bele. Úgyis kézzel gyúrom, érezni az állagán, mikor jó. Mondjuk én is nyers rizst haszálok, mint az előző válaszoló. Anyukám zabpelyhet tesz bele, de ő is érzésre, amikor már jó az állaga a masszának. Nem kevergetjük, maximum egyszer, amikor már megszilárdult, óvatosan, hátha leragadt, aztán békén van hagyva.
ápr. 16. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
Rengeteg a rizs,1 kg húshoz böven elég 10-15 dkg rizs. Teheted nyersen is bele vagy félig megfözve, de ennél több semmi esetre sem szükséges. Másrészt meg nem szabad a gombócokat kevergetni, esetleg kicsit megmozgatni az edényt.
ápr. 16. 14:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Szokynal láttam ezt a receptet. Nem szoktam kevergetni, beleteszem a vízbe, utána hozzá sem nyúlok.
ápr. 16. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is sok a rizs.
ápr. 16. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:
40 dkg húshoz teszek 10 dkg rizst.Félig megpárolom a rizst mindig.Bulgurból ugyanígy csináltam, csak a párolást hagytam ki.Sosem esett még szét.
ápr. 17. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!