Eredeti Mozart- torta receptet ismeri valaki?
Igazából tudom, hogy ez egy régi titkos recept, de hátha van valami hasonló. Olvasgattam a neten is, de egyiket se tudom hozzá hasonlítani. Olvastam marcipános receptet, de én nem erre gondolok.
Apukámnak lesz a születésnapja, ez a kedvenc tortája, és szeretnénk neki elkészíteni.
MOZART-TORTA
Hozzávalók:
20 dkg marcipánmassza, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliáscukor, csipetnyi só, 4 tojás, 25 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 5 dkg natúr pisztácia (én kihagytam), 22,5 dkg mogyorós nugátkrém (Nutella), 10-10 dkg tej és ét bevonó, 2 ek porcukor, a forma kikenéséhez margarin liszt.
Elkészítés:
A marcipánt durvára lereszeljük. A puha vajat vagy margarint a kétféle cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd belevegyítjük a marcipánt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és rászitáljuk a az étkezísi keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A formában rácsra téve legalább 1 órát, ha nagyon sülne takarjuk le. Nkem letakarás után mire megsült behorpadt a teteje.
A tortalapot a karimától elválasztjuk és keresztben félbevágjuk. Az alacsony hőfokon felmelegített nugátkrémmel az alsó lapot megkenjük, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. A durvára felaprított kétféle tortabevonót megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Tetejét porcukorral díszítjük.
én ezt ismerem :)
Süti-Mozart-torta - Jégkása
2007.02.12. 19:24
Hozzávalók:
20 dkg marcipánmassza, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliáscukor, csipetnyi só, 4 tojás, 25 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 5 dkg natúr pisztácia (én kihagytam), 22,5 dkg mogyorós nugátkrém (Nutella), 10-10 dkg tej és ét bevonó, 2 ek porcukor, a forma kikenéséhez margarin liszt.
Elkészítés:
A marcipánt durvára lereszeljük. A puha vajat vagy margarint a kétféle cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd belevegyítjük a marcipánt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és rászitáljuk a az étkezísi keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A formában rácsra téve legalább 1 órát, ha nagyon sülne takarjuk le. Nkem letakarás után mire megsült behorpadt a teteje.
A tortalapot a karimától elválasztjuk és keresztben félbevágjuk. Az alacsony hőfokon felmelegített nugátkrémmel az alsó lapot megkenjük, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. A durvára felaprított kétféle tortabevonót megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Tetejét porcukorral díszítjük.
Háromlapos Mozart-torta
Hozzávalók
20 dkg marcipánmassza, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, néhány csepp keserűmandula-aroma, só, 4 tojás, 30 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 5 ek tej, 20 dkg mogyorós nugát, 15 dkg ét tortabevonó, 650 gr tejszín, 40 dkg vörösáfonya dzsem vagy ribizlilekvár, 1 zacskó habfixáló A díszítéshez: Mozart golyó és vörös áfonya vagy mirelit ribizli
Elkészítés
A durvára lereszelt marcipánt a puha vajjal, a cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral, az aromával és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejjel váltogatva, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük. A nugátot 5 dkg tortabevonóval együtt felaprítjuk. A tejszínből 250 g-ot kimérünk. Felforraljuk, majd félrehúzzuk, és megolvasztjuk benne a felaprított nugátot és bevonót. Gondosan elmosott, szárazra törölt keverőtálba öntjük, és legalább 1,5 órára a hűtőbe tesszük. A tortalapot keresztben háromfelé vágjuk. A magas karimába foglalt alsó lapot az áfonyadzsemmel megkenjük, és rátesszük a második lapot. Robotgép habverőjével az áthűlt, de még lágy nugátkrémet felverjük, és a tortalapra kenjük. A habfixálót a másik zacskó vaníliás cukorral összekeverjük. A maradék tejszínből 250 gr-ot kemény habbá verünk, és közben beleszórjuk a cukros fixálót. Óvatosan a nugátkrémes rétegre simítjuk, majd ráhelyezzük a harmadik tortalapot. Kb. 2 órára hűtőbe állítjuk. A maradék bevonót felaprítjuk, forró vízfürdőben megolvasztjuk, és márvány- vagy porcelánlapra simítva hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, forgácsokat faragunk belőle, majd visszatesszük a hűtőbe. A maradék tejszínt is felverjük, és a tortát a karima eltávolítása után a habbal bevonjuk. Végül csokoládéforgácsokkal, félbevágott Mozart golyókkal és áfonyával díszítjük.
Én a 3. válaszoló verzióját készítem el jövő héten.
Életemben először, - anyu szülinapjára... :)
Van már azóta valami tapasztalatod a tortával, Kedves Kérdező???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!