Miben szoktátok pácolni a húst?





szia! én nem levet, hanem egy szósz szerűséget szoktam készíteni ami, kecsap-méz-mustár-bors-fokhagymapép keveréke. gyakorlatilag mindenféle húst lehet vele
pácolni, bár én marhát nem szoktam.
nálunk a női szakasznak csirke vagy pulykamell,vagy combfilé illetve sovány sertéslapocka.
a pasik a szaftosabb húsokat, pontosabban a jókora tarjaszeleteket kedvelik.
előző nap kenem meg ezzel a szósszal a húsokat és
hagymakarikákkal rétegezve lerakom egy jól záródó dobozba,a hűtőbe. másnap hagymástól zsírozott tepsibe teszem, egy pici vizet öntök alá és fólia alatt puhára sütöm. a végén fólia nélkül megkapatom egy picit.
bármilyen körettel nagyon finom .pikáns, omlós a husink.
üdv.





A legegyszerűbb és legfinomabb páclé olajból és a kevenc fűszereidből áll. A lényeg, hogy annyi olajba tegyél fűszert amibe kényelmesen beleforgatod a pácolni valót, de nem tocsog. A fűszerrel ne sprórolj, túlfűszerezni pácolásnál nagyon nehéz. ÉS adj időt neki, a legjobb ha egy éjszakát is a hűtőben hagyon.
Lehet zárható dobozban pácoltni vagy sértetlen, nem lyukas zippzáras zacskóban. Ez utóbbiban könnyebb összekeverni mert cska meg kell jól rázni a zacsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!