Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem a paprikás...

Hogyan készítsem a paprikás krumplit?

Figyelt kérdés
jan. 30. 16:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Elkészült. Hagymát kevés zsíros megdinszteltem, majd hozzáadtam a kolbászt amit lepirítottam, pirospaprika, krumpli, felöntöttem egy kicsi vízzel, só bors.
jan. 31. 10:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Én egyszerűbben és egyéni szitu miatt gulyáskrémet használok hagyma helyett, az eredmény ugyanaz. Illetve én virslivel és házi nokedlivel készítem, de ez már szintén egyéni.
jan. 31. 11:09
 13/13 anonim ***** válasza:

"Puhára főzöm, miközben a víz nagyrésze elpárolog."

A többség lefödve főzi puhára, és a víz nagyrésze nem párolog el. A paprikáskrumpli amiatt lesz sűrű szaftú, hogy a felkockázott krumpli nem egyszerre fő át teljes terjedelmében, hanem nyilván kívül fő meg hamarabb, miközben a belseje még fővetlen. Ezért szoktunk a vége felé egy-egy kockát kikapni és villával kettévágni, vagy megkóstolni, hogy lássuk, a közepe is megfőtt e. No mivel a krumpli külseje hamarabb megfő, az utolsó keveréseknél a krumpli sarkairól lejön a hamarabb megfőtt rész, és ezek a leváló kicsike krumpli darabok, mint a krumplipüré, sűrűsítik a levet szafttá. Mifelénk fojtott krumplinak is hívják.

febr. 4. 09:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!