Tortahoz piskota?
Milyen piskota receptet ajanlanatok hazi torta kesziteshez?
Egy nagy tepsim van 42x37 centis.
Teglalap alaku tortat szeretnek kesziteni a fenti meretekkel.
Mar csinaltam 2x ekkora tortat csak nem volt megfelelo a piskota.
Ugy tervezem hogy 3 kulon tortalapot sutok , mert nem szeretnèm elvágni a vastagabb piskotát.
Szoval 3 vekony piskota lapra lenne szuksegem.
Olyan piskotara ami nem annyira száraz.
A sutom alul-felul legkevereses.
Hany fokon sussem?
Recepteket varok es tapasztalatokat . Koszi elore is aki tud segiteni ❤️
Én évek óta így sütöm a piskótát. Tortához és sütihez is.
7 db tojás
7 ek cukor
7 csapott ek finomliszt
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
1 ek meleg víz
Ha kakaós piskótát szeretnék akkor 6 ek a liszt és 2 ek a kakaó.
170 fokon sütöm alul felül sütésen kb 35 percig. Nincs se tű próba se nyitogatás. Ha direkt magas piskótára van szükségem akkor megvárom, hogy a sütőbe hűljön ki mert különben össze esik a tészta.
De pl múltkor diós krémet készítettem rá, akkor ki vettem, nem számított, hogy össze esik kicsit a tészta és laposabb lesz.
Az alap piskóta recept az ahány tojás, anyni kanál cukor és annyi kanál liszt. Nem kell bele se olaj, se víz, se sütőpor. Ez mindig működik. 180 fokon szoktam sütni.
Grizes lapokat is szoktam készíteni tortahoz. Ez nagyon könnyű, levegős tészta lesz, csak laponkent lehet sütni, nem lehet keresztben felvágni. Egy sima kerek laphoz 3 tojás, 110gr nagyon finom kristálycukor vagy porcukor, 50gr gríz és 1 ek mandulaliszt kell. A mandulalisztet lehet sima liszttel is helyettesíteni. Ugyanúgy kell elkesziteni, mint a sima piskótát, tehát tojás kulonvalaszt, fehérje habbá ver, stb.
A harmadik tészta, amit használni szoktam, az a joghurtos/krémtúrós verzió. Ez a legegyszerubb, mert minden hozzávalót simán csak össze kell keverni. A tészta nehezebb, szaftosabb, önmagában is finom. 200gr liszt, 200gr cukor, 2tk sütőpor, 170ml yoghurt, 3 tojás és 100ml étolaj.
Akkor inkazlapokat süss könnyebb kezelni mint vágni.
Nyilván mindenkinek a saját receptje a legjobb de általában egy tojáshoz2-2 dkg liszt-cukor kell.
Egyben de külön is felverődik pici sütőpor kell bele.4-5 tojás elég laponként.
Ha nem száraz piskótát akarsz akkor olajos receotet keress.
Bebepiskóta yt csatornáján van sima tortapiskóta receot, azt sütheted szögletesben csak jóval kevesebb ido kell neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!