Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortahoz piskota?

Tortahoz piskota?

Figyelt kérdés

Milyen piskota receptet ajanlanatok hazi torta kesziteshez?


Egy nagy tepsim van 42x37 centis.

Teglalap alaku tortat szeretnek kesziteni a fenti meretekkel.

Mar csinaltam 2x ekkora tortat csak nem volt megfelelo a piskota.



Ugy tervezem hogy 3 kulon tortalapot sutok , mert nem szeretnèm elvágni a vastagabb piskotát.

Szoval 3 vekony piskota lapra lenne szuksegem.


Olyan piskotara ami nem annyira száraz.


A sutom alul-felul legkevereses.


Hany fokon sussem?

Recepteket varok es tapasztalatokat . Koszi elore is aki tud segiteni ❤️


dec. 30. 23:50
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

Én évek óta így sütöm a piskótát. Tortához és sütihez is.


7 db tojás

7 ek cukor

7 csapott ek finomliszt

1 csomag sütőpor

1 ek napraforgó olaj

1 ek meleg víz


Ha kakaós piskótát szeretnék akkor 6 ek a liszt és 2 ek a kakaó.

170 fokon sütöm alul felül sütésen kb 35 percig. Nincs se tű próba se nyitogatás. Ha direkt magas piskótára van szükségem akkor megvárom, hogy a sütőbe hűljön ki mert különben össze esik a tészta.

De pl múltkor diós krémet készítettem rá, akkor ki vettem, nem számított, hogy össze esik kicsit a tészta és laposabb lesz.

dec. 31. 04:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
47%

Az alap piskóta recept az ahány tojás, anyni kanál cukor és annyi kanál liszt. Nem kell bele se olaj, se víz, se sütőpor. Ez mindig működik. 180 fokon szoktam sütni.


Grizes lapokat is szoktam készíteni tortahoz. Ez nagyon könnyű, levegős tészta lesz, csak laponkent lehet sütni, nem lehet keresztben felvágni. Egy sima kerek laphoz 3 tojás, 110gr nagyon finom kristálycukor vagy porcukor, 50gr gríz és 1 ek mandulaliszt kell. A mandulalisztet lehet sima liszttel is helyettesíteni. Ugyanúgy kell elkesziteni, mint a sima piskótát, tehát tojás kulonvalaszt, fehérje habbá ver, stb.


A harmadik tészta, amit használni szoktam, az a joghurtos/krémtúrós verzió. Ez a legegyszerubb, mert minden hozzávalót simán csak össze kell keverni. A tészta nehezebb, szaftosabb, önmagában is finom. 200gr liszt, 200gr cukor, 2tk sütőpor, 170ml yoghurt, 3 tojás és 100ml étolaj.

dec. 31. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Akkor inkazlapokat süss könnyebb kezelni mint vágni.

Nyilván mindenkinek a saját receptje a legjobb de általában egy tojáshoz2-2 dkg liszt-cukor kell.

Egyben de külön is felverődik pici sütőpor kell bele.4-5 tojás elég laponként.

dec. 31. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem száraz piskótát akarsz akkor olajos receotet keress.

Bebepiskóta yt csatornáján van sima tortapiskóta receot, azt sütheted szögletesben csak jóval kevesebb ido kell neki

dec. 31. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
A három laphoz mindig frissen készíted a piskótatésztát majd?
dec. 31. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Az #1 a sütőpor miatt lett lepontozva?
dec. 31. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor. ez az alaprecept. az ég világon semmi más nem kell bele, 20 éve így sütöm. ha kellően keményre vered a tojásfehérjét, és fehéredésig a sárgáját a cukorral, valamint a lisztet átszitálod, szép puha lesz az a piskóta.
dec. 31. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat valamelyiket kiprobalom 😍 meg nem tudom melyiket de koszi mindenkinek
jan. 3. 22:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Mindegyik amit irtatok megfelelo ekkora tepsihez?
jan. 3. 22:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Piskóta :1 tojáshoz 2 dkg cukor, 2.5 dkg liszt


Szétválasztod a tojást , előbb felvered a sárgáját a harmad cukorral, kiszeded, elmosod az edényt ( mert zsíros a sárgája, fehérje nem szereti) , felvered a fehérjét a kétharmad cukorral. A sárgájás részhez keversz egy kártya fehérjét elkevered, majd belekevered a maradék fehérjét, ne teljesen keverd el, amikor majdnem egynemű kezd hozzászórni a szitált! lisztet. Ha kész mehet a kapszliba, keretbe, mindegy és sütöd.

Ha csak tepsid van akkor jobban jársz a lapokkal, nem tudsz normális magasságú piskótát sütni. Te is láttál már tortakarikát ami fémből van abban sül a karika. Ugyanez van négyszögletesben ez a kapszli, ebben készül a nagy tortához való piskóta.

Ha könnyíteni szeretnél hogy ne keverd le a piskótát, akkor a sárgájás részhez egy kicsi vizet tegyél.

Egy tortakarika, 16 szeletes tortához 6 tojás 12 cukor 15 liszt, így számolj, ehhez a mennyiséghez a sárgához keverhetsz fél deci vizet.

Könnyebb dolgod lesz.

Sok sikert

jan. 3. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!