Bolti, műanyag dobozba csomagolt, csiperkének tűnő, de belül fekete gomba. Lehet belőle rántott gombafej?
Figyelt kérdés
Elő szoktam főzni, feketes lett a leve. Eddig csak belül is fehér csiperkéből keszítettem.
A fóliacsomagolás már nincs meg.
dec. 23. 10:37
1/5 anonim válasza:
Biztos nem ennék meg olyan élelmiszert, ami nem úgy néz ki, ahogy ki kéne néznie.
2/5 anonim válasza:
A bolti gombáknál a tévedés kizárható, mindegyik (az erdei fajták is!) termesztetettek.
A csiperke spóralemeze és spórája kezdetben fehér, de ahogy öregszik, a feketéig sötétedhet. Én boltban még nem találkoztam barnánál világosabbal.
Ha nincs hozzá bizalmad, inkább dobd ki. Én aggodalom nélkül elkészíteném.
3/5 anonim válasza:
Ahogy a 2-es írja, a csiperke lemezei az érése során fehérröl feketére szinezödnek, ez csak annyit jelent, hogy a spórák érettek lesznek benne. Ez nem ártalmas, nyugodtan fogyasztható, egyedüli hátránya, hogy az étel szine is sötét lesz.
4/5 anonim válasza:
A 3-as vagyok újra, ha nagyon zavar a szine, fözés elött a lemezeket kiskanállal ki lehet kaparni, úgy nem lesz lényegesen sötétebb a megszokottnál.
5/5 anonim válasza:
Valószínű csiperke csak már öreg kicsit, simán lehet rántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!