Milyen savanyú ételeket ismertek?
Kifejezetten főtt ételeket keresek.
Utóbbi időben majdnem mindennap veszek édes-savanyú csípős kínai levest, imádom, tehát azt ismerem.
Ezenkívül ismerem a savanyú krumpli levest/főzeléket, illetve a frankfurtit.(Felénk savanyú káposztából készül). Illetve erre a töltött káposzta is kifejezetten savanyú.
Így a húszas éveim végén rájöttem, hogy már pedig ez az íz a kedvencem, de egyszerűen nem ismerek elég receptet.
Sokféle levest és főzeléke fogyasztanak ecettel.
Általában bármilyen tejfölös leves (pl. zöldbab, szárazbab leves) és tejfölt tartalmazó főzelék (lencse, tök, zöldbab) finom ecettel!
Tokány hentes módra - csemege uborka van benne.
Savanyú vetrece - apám kedvenc kajája, főleg nyúlból készítve: [link]
Toroskáposzta
Savanyú káposztás bableves
Édes savanyú csirke rízzsel
Kínai szezámmagos csirke
Ázsiai ételek között keress.
Én most szoktam rá a koreai ételekre. Nagyon érdekes az ízvilága. Savanyútól a csípősig minden van benne. Ezt úgy értem, hogy egy ételen belül. Sok ételükbe tesznek halolajat, szója szószt, szezámmag olajat.
Annyira intenzívek az ízek, h a köreteken nincs fűszer, mert az már túl sok lenne.
Ott van pl a kimcsi. Eheted hidegen és melegen is, attól függ, h mivel készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!