Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mákdarálóm nem őröl finomra,...

A mákdarálóm nem őröl finomra, nem nyomja szét eléggé a szemeket, hogy kijöjjön belőlük az olaj. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

dec. 12. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%

Vegyél őrölt mákot.

Kávédarálóban próbáltad már?

dec. 12. 22:02
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
A hagyományos cukor-, illetve kávédaráló nem fogja neked kisajtolni az olajat. Ehhez mechanikai préselés szükséges, lehet hevítés is.
dec. 12. 22:03
 3/13 Dorian Gray ***** válasza:
54%
Mivel nem arra való, hogy kisajtolja az olajat, hanem arra, hogy kvázi megőrölje a mákszemeket, ezért nyilván nem fogja kipasszírozni belőle.
dec. 12. 22:52
 4/13 A kérdező kommentje:

Legyszives olyan írjon, aki érti a kérdést.

Anyukám darálója is kinyomja belőle attól lesz nedves a daralt mák. Akavardaralo gép csak osszevagja a szemeket, az nem jó.

dec. 12. 23:52
 5/13 anonim ***** válasza:
23%
Miért akarod, hogy kijöjjön belőle az olaj? Szerintem te azt sem érted kérdező, hogy mit akarsz, és miért akarod? Amúgy meg ha anyukád mákdarálója olyan jó, miért nem kéred tőle kölcsön, vagy miért nem veszel egy pont olyat?
dec. 13. 01:36
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Milyen mákdaráló?

Ha ez egy kézi mákdaráló, akkor megnézném, hogy a rugó abban a sorrendben van-e visszatéve, ahogyan kell.

Ha jól van rajta a rugó és rendesen rá van szorítva, akkor meg az lenne a gyanús, hogy az előző darálás óta szét volt-e szedve és ki volt-e mosva.

[link]

De, ha véletlenül valami hasonló felépítésű elektromos darálóról van szó, akkor is ugyanígy csinálnám.

dec. 13. 02:34
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi 02:34!

Pontosan ilyen darálóm van! Pár hete vettem és azt látom, hogy sokkal nagyobb szeműre darált mindent, mint anyume. Borsotis mákot is. (Mondjuk anyukám kézi makdaraloja a 70-80-as évekből van.) Még az 1900 körül gyártott mákdarálók nagyon jók, de sajna olyat már nehéz beszerezni.

Köszi megnézem az összeszerelési sorrendet meg egyszer, de asszem nekem is így volt összerakva.

dec. 13. 04:57
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Szívesen!

Nos, ha jól van összerakva és még soha nem volt ezelőtt használva, akkor lehet az is, hogy egyszerűen csak valami rossz konstrukció az egész.

Mi is vettünk egyszer pl. olyan paradicsom passzírozót, amit nem lehetett használni.

Monjuk annál egyből kiderült hogy nem jó, mert össze se lehetett rakni.

dec. 13. 05:11
 9/13 anonim ***** válasza:
54%
akarnám írni helyesen: "Mondjuk"
dec. 13. 05:15
 10/13 A kérdező kommentje:
Igen, kezdek én is attól tartani, hogy ez nem a legjobb. Elárasztják a piacot a nem túl jó mákdarálók, ezt hallottam már. Csak valamennyire szétdörzsöli a mákot, aztán kész.
dec. 13. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!