Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik sajtot tegyem a pizzára?

Melyik sajtot tegyem a pizzára?

Figyelt kérdés

Melyikkel lesz jobb?


Pilos edami sajt

Ammerlander trappista sajt


nov. 28. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Ammerlander nagyon finom sajt! Én azt tenném.
nov. 28. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
29%
Egyik se arra való. Pizzára csak pizzamozzarellát szokás rakni több okból is.
nov. 28. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Köszi, én is inkább arra gondoltam.


#2 Volt egy olyan érzésem, hogy ki kellett volna írnom a gyengébbek kedvéért: tudom, hogy nem ezek a sajtok valók a pizzára, de most ezek vannak itthon.

nov. 28. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Mind a kettőt 😍
nov. 28. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
24%
ha látod az adatait azt érdemesebb amelyik nagyobb zsírtartalmú mert jobban olvad rajta
nov. 28. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
20%

A sima trappistát.


Az edaminak önmagában is van némi íze, nem túl karakteres, de a trappistánál azért árnyalatnyit intenzívebb.

Tehát a 2 sajt közül, inkább az edami az, amit nem pizzára kell tenni.


A trappista, a mozzarellához hasonlóan, nyersen egy semlegesebb ízű sajt, pirulva viszont kimondottan finom. Sokkal jobb választás, ha rá akarod sütni valamire.


Ami a zsírtartalmat illeti, pont hogy kerülendő a magasabb zsírtartalom, mert abból csak egy zsírrá olvadt paca lesz. Lásd pl cheddar. Piríthatatlan. Kissé meg lehet langyosítani, amitől meglágyul, de sütésre konkrétan egy zsírtócsává olvad, és "eltűnik". Annak kb 1/3 része zsír.

Tehát 100 g-ból 33 g zsír.

Ehhez képest az edami "csak" 28-30 körüli. Kevesebb, de messze nem optimális.


A pizza mozzarella, (fogadjuk el etalonnak) 100 gramja 22 g zsírt tartalmaz.

És láss csodát, a trappisták is nagyjából ezen a 22-23 g-os szinten mozognak, ami újabb érv mellettük.

nov. 28. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Evidens, hogy azt tudja rátenni a kérdező, ami van neki otthon, nem kell olyat ajánlgatni, ami nincs.

A pizza amúgy egy olyan étel, ami sokmindent elbír, egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mi szimpatikus a pizzára, sajtból is lehet rátenni, akár többfélét is

nov. 28. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!