Melyik sajtot tegyem a pizzára?
Melyikkel lesz jobb?
Pilos edami sajt
Ammerlander trappista sajt
#1 Köszi, én is inkább arra gondoltam.
#2 Volt egy olyan érzésem, hogy ki kellett volna írnom a gyengébbek kedvéért: tudom, hogy nem ezek a sajtok valók a pizzára, de most ezek vannak itthon.
A sima trappistát.
Az edaminak önmagában is van némi íze, nem túl karakteres, de a trappistánál azért árnyalatnyit intenzívebb.
Tehát a 2 sajt közül, inkább az edami az, amit nem pizzára kell tenni.
A trappista, a mozzarellához hasonlóan, nyersen egy semlegesebb ízű sajt, pirulva viszont kimondottan finom. Sokkal jobb választás, ha rá akarod sütni valamire.
Ami a zsírtartalmat illeti, pont hogy kerülendő a magasabb zsírtartalom, mert abból csak egy zsírrá olvadt paca lesz. Lásd pl cheddar. Piríthatatlan. Kissé meg lehet langyosítani, amitől meglágyul, de sütésre konkrétan egy zsírtócsává olvad, és "eltűnik". Annak kb 1/3 része zsír.
Tehát 100 g-ból 33 g zsír.
Ehhez képest az edami "csak" 28-30 körüli. Kevesebb, de messze nem optimális.
A pizza mozzarella, (fogadjuk el etalonnak) 100 gramja 22 g zsírt tartalmaz.
És láss csodát, a trappisták is nagyjából ezen a 22-23 g-os szinten mozognak, ami újabb érv mellettük.
Evidens, hogy azt tudja rátenni a kérdező, ami van neki otthon, nem kell olyat ajánlgatni, ami nincs.
A pizza amúgy egy olyan étel, ami sokmindent elbír, egyéni ízlés kérdése, hogy kinek mi szimpatikus a pizzára, sajtból is lehet rátenni, akár többfélét is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!