Csicseriborsó, ami nem konzerv, hanem száraz, mint pl a bab, ugyanúgy főzhető is?
Figyelt kérdés
Eddig csak konzerves cs.borsóval dolgoztam, bocs a hülye kérdés miatt. Csak kipróbálnám levesként, és van itthon pár kg belőle, el kellene használni…nov. 24. 01:17
1/5 anonim válasza:
Igen persze, de be kell áztatni egy éjszakára, és jó sokáig kell főzni. A konzerves persze puhább, de majdnem olyan puhára lehet főzni, és sokféle módon el lehet készíteni.
2/5 anonim válasza:
Főzzél nagyobb adagot egyszerre, mivel sokáig kell főzni, és beteheted a fagyasztóba felhasználásig.
3/5 anonim válasza:
2-höz még: esetleg készíthetsz belőle csicseriborsó lisztet, amit adalékként süteménybe, ételsűrítéshez felhasználhatsz.
4/5 anonim válasza:
Én 12 órát áztatom és 45 percig főzöm egy kevés szódabikarbónával. Ennyi általában elég neki.
5/5 anonim válasza:
Helyes tech. sorrend:
előáztatás
kuktában főzés akár szódabikarbónával is
elkészítés a célnak megfelelően
fagyasztás
Vagy:
őrlés
frakcionálás
betárolás
Kiváló humusznak, falafelnek, chole currynek, a pakóra elengedhetetlen hozzávalója, de akár édesség is készíthető belőle. Ha diétázol, vedd figyelembe a viszonylag magas növényi ösztrogén szintjét vmint azt, hogy elsőrangú növényi antidepresszáns.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!