Jó lesz így ez a spenótos palacsinta?
Sütök sós palacsintákat.
Megtöltöm spenótfőzelékkel, meg szeletelt sajttal és feltekerem.
Tepsibe teszem, leöntöm tejföllel és összesütöm.
Nem ideális, de ezek vannak hozzá.
Az én elképzelésem.
Amennyiben friss a spenót:
Leforrázom majd sajttal és pirított hagymával bekeverem és ezzel töltöm a palacsintát.
Lerakom tepsiben.
A tejfölt sajttal és tojással kikeverem és azzal öntöm le.
220 fokon addig sütöm amíg a teteje meg nem pirul (kb 5perc )
............
másik elképzelés: ha szeretnél zöld palacsintát
A spenóttal ugyanúgy járok el , csak egy részét belekeverem a palacsinta tésztába olyan módon,hogy a tojással leturmixolom.
a többi folyamat ugyanaz
------------
a szeletelt sajtod minden esetben kockázd majd apróra
.
:D hajrá
A spenótfőzelék nekem túl híg lenne a palacsintába, én is inkább hasonlóképpen csinálnám, mint Vad-Ász tippje, azzal a különbséggel, hogy én apróra tépkedném, és leforrázni sem szoktam, mert a sütőben úgyis megpuhul. A szeletelt sajtot én csíkokra vágnám, és a hosszában tenném a tetejére.
A spenótról most eszembe jutott, hogy holnap spenótos tojásrántottát fogok enni reggelire. Szalonnával, csak amiatt, hogy egészséges is legyen :D
Igen,híg lesz főzelékkel ki fog folyni.
Besamellt csinálj jó keményer és ebbe tedd a spenótot.
Jobb ha leveles és tehetsz mellé sajtot is.
Ezt tekerd fel és tetejére mehet a tejföl+sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!