Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan/milyen arányban helyett...

Hogyan/milyen arányban helyettesíthetem a paradicsomot paradicsom szósszal/pürével?

Figyelt kérdés
Egy étkezési rendellenességgel küzdök, ami miatt a "nyers" paradicsomtól rosszul vagyok, még ha csak fogdosnom is kell, de főzni viszont szeretnék magamra. Emiatt eddig kerültem azokat az ételeket ahol dolgoznom kell paradicsommal, ezen viszont változtatni szeretnék. Lehet-e a paradicsomot pürével helyettesíteni, és ha igen, milyen arányban (1 paradicsom mennyi pürével egyenlő?)

nov. 14. 12:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit szeretnél belőle készíteni. Az esetek nagy részében simán helyettesíthető.

Sajnos nem tudom megválaszolni, 1 db paradicsom mennyi szósszal egyenlő. Szerintem számolhatsz úgy, ha egy recept mondjuk 500 gramm paradicsomot ír, akkor 300-400 gramm szószt használsz, mert a friss paradicsom a feldolgozás miatt veszít a súlyából, a szósz pedig már feldolgozott forma. Illetve vannak ízre intenzívebb, kevésbé intenzívebb szószok. A sűrítményt én néhány curry kivételével nem használom, szerintem az macerás, és kevésbé finom mint egy jó minőségű paradicsompüré. A pontos arányokat neked kell kikísérletezni.

nov. 15. 07:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!