Nagyon alapdolgokat nyilván ellestem az anyámtól.
Amúgy meg receptekből. Nagy kedvencem a Horváth Ilona-féle szakácskönyv, egyszerű, sallangmentes, alapételek megbízható receptjeivel.
Később már a saját tapasztalataim alapján főztem, ma már egy új receptet már olvasás közben is "átalakítok" a saját kedvem szerint
Az elején sokszor anyától kérdeztem ezt-azt, de utána, szimplán receptből. Az alapokat tudtam, szóval utána meg nem nehéz elolvasni egy receptet és az alapján megcsinálni az ételt, habár ma már elég bátornak érzem magam, hogy alakítgassak a recepteken.
Mondjuk sokszor van még manapság is az, hogy elolvasok egy receptet, majd megkérdezem anyától, hogy ő is így csinálná-e, ilyen arányban-e rakná-e bele a x hozzávalót, stb, vagy esetleg arra az ételre van-e neki saját receptje, szóval azért ilyesmiket szoktam kérdezni, mert azért több tapasztalata van, mint nekem.
Kamaszként kísérleteztem sokat, anyukám annyira nem szeret főzni, emiatt inkább megúszós, gyorsabb dolgokat csinál csak, szóval sokszor átvettem ezt a feladatot mert neki nyűg, én meg élvezem.
Recepteket én mint a szivacs, ha filmekben, könyvekben, az interneten megtetszik valami, már keresem is a receptet.
Videó, írásos recept, vagy kikövetkeztetés alapján már elég jól feltalálom magamat.
Dolgoztam vendéglátásban, szóval egy konyhai higénia képzést csináltam, nagyjából értem, hogy hogy működnek a fehérjék, a fűszerek és íz párosítások, hőfokok, szóval improvizálni is szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!