Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzés kezdőknek? Hogyan...

Főzés kezdőknek? Hogyan tanultatok főzni?

Figyelt kérdés

nov. 3. 17:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon alapdolgokat nyilván ellestem az anyámtól.

Amúgy meg receptekből. Nagy kedvencem a Horváth Ilona-féle szakácskönyv, egyszerű, sallangmentes, alapételek megbízható receptjeivel.

Később már a saját tapasztalataim alapján főztem, ma már egy új receptet már olvasás közben is "átalakítok" a saját kedvem szerint

nov. 3. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A mai világban sokat segíthet, ha keresel a youtube-on videókat, vannak alapismeretek is, de vannak konkrét receptek is, ott látod, mit hogy kell csinálni.
nov. 3. 17:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elején sokszor anyától kérdeztem ezt-azt, de utána, szimplán receptből. Az alapokat tudtam, szóval utána meg nem nehéz elolvasni egy receptet és az alapján megcsinálni az ételt, habár ma már elég bátornak érzem magam, hogy alakítgassak a recepteken.

Mondjuk sokszor van még manapság is az, hogy elolvasok egy receptet, majd megkérdezem anyától, hogy ő is így csinálná-e, ilyen arányban-e rakná-e bele a x hozzávalót, stb, vagy esetleg arra az ételre van-e neki saját receptje, szóval azért ilyesmiket szoktam kérdezni, mert azért több tapasztalata van, mint nekem.

nov. 3. 17:34
 4/9 anonim ***** válasza:
33%
A főzést a leghülyébb ember is meg tudja csinálni, csak azt kell leutánozni ami a receptben van. De gyakorlásként én először tiktok és insta videókból kezdtem egyszerűbbekkel. Nyilván vannak alap dolgok amiket tudni kell, de ezek nem bonyolultak jobb esetben tudod is. Pl az átváltás deciről mondjuk literre
nov. 3. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
4-es: elvileg igazad van, a leghülyébb is le tudja utánozni, csak aott esetben nem lesz jó íze, mert ahhoz gyakorlat és érzék is kell.
nov. 3. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:
15%
5. Ha pont eltalálod akkor elvileg az íze nem lehet rossz. A gyakorlathoz egyet értek, de gyorsan bele lehet rázódni :)
nov. 3. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
37%
Aki olvasni tud az főzni is! Pláne az internet korában, ahol nem csak jó, szájbarágós receptek vannak képekkel, hanem videók is.
nov. 3. 18:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Anyumtol, nagyanyumtol, suliban, a kollegäktol, magamtol...😁
nov. 3. 20:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszként kísérleteztem sokat, anyukám annyira nem szeret főzni, emiatt inkább megúszós, gyorsabb dolgokat csinál csak, szóval sokszor átvettem ezt a feladatot mert neki nyűg, én meg élvezem.

Recepteket én mint a szivacs, ha filmekben, könyvekben, az interneten megtetszik valami, már keresem is a receptet.

Videó, írásos recept, vagy kikövetkeztetés alapján már elég jól feltalálom magamat.

Dolgoztam vendéglátásban, szóval egy konyhai higénia képzést csináltam, nagyjából értem, hogy hogy működnek a fehérjék, a fűszerek és íz párosítások, hőfokok, szóval improvizálni is szoktam.

nov. 3. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!