Vannak online főzőtanfolyamok?
A Youtube-on elég sok videó van , ráadásul magyar, úgyhogy ennek nincs akadálya.
Amúgy nem kell betojni , a titok a megfigyelés és gyakorlás.
Minden konyhatündér átmegy azon, hogy valami nem úgy sikerül, illetve a Te esetedben a konyha ördögéről beszélünk.
Kezdj egyszerűbbekkel , majd egyre jobban megismered az alapanyagokat. Ha valami nem sikerül, jegyezd fel, hogy hogyan csináltad és legközelebb változtass valamin. Sok kezdő elköveti azt a hibát, hogy többször ugyanazt próbálja csinálni, de ha egyszer valami nem volt jó, az legközelebb sem lesz jó.
Milyen felszerelésed van ?
- mérleg ?
- milliliterre skálázott mérőedény ?
- sütőbe való hőfokmérő ?
Egy kezdőnek ezek biztonságérzetet adnak.
Az evőkanál, meg bögre mérőeszközök becsaphatnak, főleg ha sóról van szó.
A sütőbe való hőmérőt csak azért javaslom, mert a kályhák hőfokskálái nem pontosak, illetve az évek során nem állandóak.
Ha azt írja a recept, hogy 200 fokon süss tepsiben húst, az sem nálad, sem a receptírónál nem biztos, hogy annyi. Meglepődnének a profik is, hogyha megmérnék és kiderülne, hogy állandóan magasabb hőfokon dolgoznak , mint teszem azt az étolajra vonatkozó legmagasabb ajánlott hőmérséklet. Én jártam úgy, hogy betettem valamit a sütőbe 50 fokon melegíteni , közben meg elolvadt a 110 fokig használható műanyag tál. Ez több mind 100 százalék tévedés. Ekkor vettem hőmérőt.
Kedves akárkik, akiknek nem tetszett a 2-es hozzászólás, javaslom, hogy szóljanak is hozzá, nem csak sunyi tróger módjára lepontozzatok. Régebben az ilyenekből lettek a besúgók, és mint tudjuk azokat rühellte a nép.
Azért mert Ti tudtok evőkanál mércét használni, attól még a kezdő nem fogja tudni. Többféle evőkanál méret van és egy kezdő simán elveszik ezek közt. Jó lenne , ha ezt a kis agytokkal már egyszer felfognátok. Annyi kérdésnél volt már ebből vita, hogy se szeri se száma. Vegyétek tudomásul, hogy a kezdőnek ezekre szükségük van, mert nincs rutinjuk. Ne magatokból induljatok ki, akik már talán 20-30 éve álltok a konyhában.
Én is YT javaslom.
Pl
szoky konyhája
Kérdező:
Technikát külön hogyan akarsz tanulni ?
Csak nem fogod azt csinálni, hogy megtanulod a főtt tojás pucolási technikákat, majd kidobod a kész főtt tojást ?
Megtanulod a párolt káposzta készítését, majd kidobod a kész káposztát ?
Nyilván ezekből egy kész ételt fogsz csinálni.
A technika tanulása kéz a kézben jár az étel elkészítésével.
Senki nem dobálja fel a palacsintát naphosszat, csakhogy megtanulja a technikát. A palacsintát akkor is megeszed, ha elszakad.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!