Valaki tud egyszeru piskota teszta receptet?
elore fogok sutni..de nem akarok elrontani a téésztát...
valami egyszeru de nagyszeru recept kééne
8 tojás (sárgája fehérje szétválaztva)
8 csapott ek. cukor
8 csapott ek. liszt
A tojás sárgáját 6 ek cukorral fehéredésig kevered (habverővel gyorsabb), utána a fehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá vered, a fehérjébe beleforgatod a tojássárgáját és a lisztet, majd kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe borítod és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöd.
Ha tutira akarsz menni, tegyél bele egy csomag sütőport, akkor tuti nem esik össze.
és az úgy szerinted finom lenne ha tennék a tetejére coskipudingot?
vagy ugy hogy lekvárt meg csokit ontenék rá?
amuyg amit íírtál az kb emnnyire eléég?
és koszi:)
Ez egy norál méretű magas tepsire való. Kiadós adag :)
Bármit tehetsz rá, vagy meg is töltheted, ha kettévágod a lapot.
Csinálhatsz kakaós piskótát is, akkor a 8 ek liszt helyett tegyél bele 6 ek. lisztet és 2 ek. kakaóport.
Ha szereted a nutellát, csinálhatsz nutella krémet:
400 g nutella + 250 g mascarpone sajt, összekevered, megtöltöd és bevonod vele a piskótát.
háát barátomnak szeretnéém csinálni szulinapjára :)
csináálnék nutellásat mert az 10százalék hoyg szereti...de azt a sajntot leehet rendes szupermarketben kapni? :D
Igen, bárhol lehet kapni, szarvasi mascarpone a legjobb sztm, olyan 450 ft körül van.
Ez egy tejszínes krémsajt, olyan íze van, mint a tejszínnek, teljesen semleges.
Én a férjemnek szoktam ilyet sütni, mert imádja :)
Nagyon egyszerű, nem lehet elrontani, és nagyon-nagyon finom :)
nekem ha kinyitom összeesik a piskótám..egyszer jártam vele pórul, azóta zárt sütőajtónál sütöm. Én e-szerint a recept szerint szoktam csinálni, és mivel nem kell felverni a tojás fehérjét, nagyon el sem lehet rontani:
2 tojás (egész)
8 dkg cukor
8 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát kivajazom, kilisztezem. Az egész tojásokat a cukorral 10 percig habosra verem, majd hozzácsurgatom az olajat és a vizet. További 5 percig keverem. Kézi habverővel (én lyukas fakanállal) hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet, majd formába öntöm. 10-12 perc alatt készre sütöm, (közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni) a formában hagyom kihűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!