Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell húslevest főzni?

Hogyan kell húslevest főzni?

Figyelt kérdés
okt. 28. 15:25
 1/5 wcpumpa01 válasza:
0%
begyujtod alatta a gázt
okt. 28. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Tiszta hideg vízben felteszed a húst főni, amikor felfőtt, visszaveszed takarékra, lehabozod, hozzárakod a zöldségeket (s.répa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, 1 krumpli, 1 fej hagyma héjastól, 2-3 gerezd fokhagyma héjastól) - egész borsot, sót, ételízesítőt, ha szereted és takarékon, éppen gyöngyözve főzöd 3-4 órát, ha marhahúsból vagy tyúkból csinálod, azt tovább kell főzni, amíg a hús megpuhul. A csont, csirke hamarabb megfő, viszont sokkal finomabb, tisztább, teltebb ízű a leves, ha sokáig fő.


Ez amúgy ahány ház, annyi szokás, mindenkinek a sajátja a legjobb :)

Én így főzöm, legtöbbször karaj csontból, vagy marhaszegyből. Csirkét/tyúkot nem annyira szeretem. Mindenképp csontos húsból főzd, mert finomabb íze lesz.

Bolti csirkemellből nem érdemes húslevest főzni, abból inkább ragulevest főzz, ott lehet bőven ízesíteni.

okt. 28. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
9%
google
okt. 28. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
11%
Én max egy gerezd fokhagymát teszek bele.
okt. 28. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
én nem csirkecsontból szeretném csinálni
okt. 28. 18:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!