Hogyan kell húslevest főzni?
Tiszta hideg vízben felteszed a húst főni, amikor felfőtt, visszaveszed takarékra, lehabozod, hozzárakod a zöldségeket (s.répa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, 1 krumpli, 1 fej hagyma héjastól, 2-3 gerezd fokhagyma héjastól) - egész borsot, sót, ételízesítőt, ha szereted és takarékon, éppen gyöngyözve főzöd 3-4 órát, ha marhahúsból vagy tyúkból csinálod, azt tovább kell főzni, amíg a hús megpuhul. A csont, csirke hamarabb megfő, viszont sokkal finomabb, tisztább, teltebb ízű a leves, ha sokáig fő.
Ez amúgy ahány ház, annyi szokás, mindenkinek a sajátja a legjobb :)
Én így főzöm, legtöbbször karaj csontból, vagy marhaszegyből. Csirkét/tyúkot nem annyira szeretem. Mindenképp csontos húsból főzd, mert finomabb íze lesz.
Bolti csirkemellből nem érdemes húslevest főzni, abból inkább ragulevest főzz, ott lehet bőven ízesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!