Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol tudok venni mézeskalács...

Hol tudok venni mézeskalács tésztát?

Figyelt kérdés

Hol tudok mézeskalács tésztát venni amit az Aldiba reklámoznak

De nincs a közelembe Aldi.

2010. nov. 4. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ugyan , hogy milyenre gondolsz, de hátha segíthetek.

Sült tésztát én már láttam tescóban, auchanban is és más élelmiszer üzletben is (spar, coop, profi) lehet kapni.

Ha a nyers esetleg fagyasztott változatra gondoltál azt legegyszerűbb és leggazdaságosabb ha te magad gyúrod meg. Semmi ördöngőség nincs benne. És itt a netem kismillió recept közül válszthatsz. Én elég tapsztalt vagyok sütési téren ha megmondod mit szeretnél a tésztából írok receptet.

2010. nov. 4. 14:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen fagyasztottra gondoltam, mert szeretnék karácsonyra csinálni csak még soha nem csináltam sőt a sütijeim nem szoktak jók lenni, csak ha anyu segít. :) de mézeskalácsot ő sem szokott meg nem lesz mellettem akkor. de ha van recepted ami jól bevált neked nagyon szívesen fogadom mert neten annyi minden rosszat is lehet találni.

Köszönöm

2010. nov. 4. 15:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a Sparban láttam, majdnem úgy néz ki, mint a rétestészta.. mármint olyan hosszúra van hajtva, csomagolva nejlonba. :)

Azt csak ki kell nyújtani, esetleg tenni rá díszítést és mehet a sütőbe..

Az Aldis reklámot nem láttam, lehet, hogy ez nem is olyan..

2010. nov. 4. 15:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Karácsonyi mézeskalács:

25dkg cukrot (lehet fele fehér fele barna, ha szereted, a barna kicsit különlegessé teszi az ízét és az állaga talán picit ragacsosabb lesz, de ha nem akarod túlbonyolítani sima fehér cukor és kész)3 evőkanál mézzel (púpos evőkanál már amennyire lehet ezt púpozni)2 tojással és 10 dkg margarinnal gőz fölött el kell keverni csak éppen annyira legyen langyos , hogy elegyedjen.

Összekevered a száraz hozzávalókat: 50 dkg liszt 1 teáskanál szódabikarbóna , 1 csipet só, 1 púpos evőkanál fahéj, 1 kávéskanál (csapott) szegfűszeg (én ezt ki szoktam hagyni, mert nem szeretem a szegfűszeg aromáját, egyébként lehet kapni mézeskalács fűszerkeveréket, de akkor nem kell külön fahéj)

Ha már szobahőmérsékletűre hűlt a mézes keverék keverd bele a szárazat, kézzel dolgozd össze, az állaga nem túl lágy könnyen nyújtható tészta legyen.

A liszttől függően előfordulhat, hogy lágy lesz ezt lehet orvosolni ha még hűtöd, ha ez nem segít kicsi lisztet még keverj hozzá.

Ha száraz és nem áll össze akkor pedig pici tejjel javíthatod.

Az így elkészült tésztát pedig használd belátásod szerint, nyújtsd ki, szúrj ki formákat, 20-25 perc alatt megsül és ha kihűlt lehet díszíteni.

A mézes tésztáról tudni kell, akár bolti, akár házi, hogy amikor kisül kemény lesz tehát szükséges puhulási időt hagyni neki. Ha szeretnéd, hogy gyorsan puhuljon rakd zárható dobozba egy félbevágott almával vagy naranccsal így annak az aromáját is átveszi.

Talán hosszan írtam, le de írtad, hogy nem mindig sikerülnek a sütieid. A hosszúság ellenére nem tart sokáig a tészta elkészítése, tovább tart elmenni megvenni.:) A macera inkább a kiszurkálással és díszítéssel van, de a karácsonyi készülődéshez ez hozzátartozik :)

Ja és nyugodtan elkészítheted előre, mert jól tárolva sokáig hetekig eláll.

2010. nov. 4. 19:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2010. nov. 5. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!