Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz olyan finom a...

Miért nem lesz olyan finom a pizza amit itthon sütök, mint a pizzériából kihozott pizza? Valaki dolgozott ilyen helyen és tudja a titkát mitől olyan finom?

Figyelt kérdés

3 napja rendeltünk és nagyon finom volt, egyszerűen etette magát. Ugyanazzal a feltéttel csináltam ma, de messze nem olyan. Lehet a sűrített paradicsomos konzerv rontja el?


Magyaros pizza, volt rajta szalámi, sonka, tarja, lila hagyma, erős paprika, paradicsom, sajt és persze paradicsomos alap.


Ugyanezt raktam rá, csak nekem az alap az sűrített kis konzerv kevés vízzel hígitva és szárított bazsalikom, oregánó. Lehet a szósz rontja el a varázsát? A sajt amit raktam rá az trappista.


Valaki dolgozott pizzériában és tudna belsős titkot recept alapján?



tegnap 20:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó tészta, kemence.
tegnap 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
78%

Az nem pizza. Az disznótoros, alatta némi kenyérrel.


Amúgy a titok a fatüzeléses kemence, a megfelelő liszt, és qrva sok élesztő.

tegnap 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A pizza mäsfajta lisztböl keszül, nem bl55böl. Mindenki mäskepp csinälja a pizzaszoszt, az otthoni sütöt nem tudod föltekerni 400 fok köre, max 250ig...
tegnap 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Hippodrom válasza:
100%
00-ás pizzaliszt kell hozzá.Vegyél egy elektromos pizzasütőt és menni fog.
tegnap 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#2: pont, hogy nem kell bele sok élesztő. Az igazán finom pizza kovászos, két napig érlelődik a tészta.

Általánosságban elmondható, hogy majdnem minden finomabb kevesebb élesztővel és hosszabb kelesztéssel. Persze nem lesz kész két órán belül mosogatással együtt, de megéri rászánni az időt.

Pizzához tényleg másfajta liszt kell, illetve a szósz ízesítése is nyilván számít. Valamint a pizzéria biztosan nem trappistát tett rá. De elég a különbséghez, ha máshonnan vetted a kolbászt, szalonnát és annak más a fűszerezése meg a füstölése.

tegnap 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
12%
#5, akkor most döntsük el, melyik tésztáról, milyen pizzáról beszélünk. A házi pizzák 99%-ban azért lesznek szarok, mert nem kelesztik meg őket rendesen, és összeesnek.
tegnap 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Gulyáslevest főzhetsz otthon nagyon finomat, de nem lesz annyira finom, mintha bográcsban főznéd szabadtűzön.

A pizzával is így van, rendes kemence nélkül nem lesz olyan, akárhogy igyekszel. Ezzel együtt igaz, hogy érdemes gyakorolni, próbálkozni, érdememes lassan keleszteni a hűtőben, érdemes jó alapanyagokat beszerezni.

tegnap 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!