Miért nem lesz olyan finom a pizza amit itthon sütök, mint a pizzériából kihozott pizza? Valaki dolgozott ilyen helyen és tudja a titkát mitől olyan finom?
3 napja rendeltünk és nagyon finom volt, egyszerűen etette magát. Ugyanazzal a feltéttel csináltam ma, de messze nem olyan. Lehet a sűrített paradicsomos konzerv rontja el?
Magyaros pizza, volt rajta szalámi, sonka, tarja, lila hagyma, erős paprika, paradicsom, sajt és persze paradicsomos alap.
Ugyanezt raktam rá, csak nekem az alap az sűrített kis konzerv kevés vízzel hígitva és szárított bazsalikom, oregánó. Lehet a szósz rontja el a varázsát? A sajt amit raktam rá az trappista.
Valaki dolgozott pizzériában és tudna belsős titkot recept alapján?
Az nem pizza. Az disznótoros, alatta némi kenyérrel.
Amúgy a titok a fatüzeléses kemence, a megfelelő liszt, és qrva sok élesztő.
#2: pont, hogy nem kell bele sok élesztő. Az igazán finom pizza kovászos, két napig érlelődik a tészta.
Általánosságban elmondható, hogy majdnem minden finomabb kevesebb élesztővel és hosszabb kelesztéssel. Persze nem lesz kész két órán belül mosogatással együtt, de megéri rászánni az időt.
Pizzához tényleg másfajta liszt kell, illetve a szósz ízesítése is nyilván számít. Valamint a pizzéria biztosan nem trappistát tett rá. De elég a különbséghez, ha máshonnan vetted a kolbászt, szalonnát és annak más a fűszerezése meg a füstölése.
Gulyáslevest főzhetsz otthon nagyon finomat, de nem lesz annyira finom, mintha bográcsban főznéd szabadtűzön.
A pizzával is így van, rendes kemence nélkül nem lesz olyan, akárhogy igyekszel. Ezzel együtt igaz, hogy érdemes gyakorolni, próbálkozni, érdememes lassan keleszteni a hűtőben, érdemes jó alapanyagokat beszerezni.
A #2 tényleg hülyeséget írt. A pizzába kevés élesztő kell, sokáig kell érlelni/keleszteni a megfelelő lisztet, jó minőségű alapanyagokkal kell feltétezni és 400 fok fölött gyorsan kell kisütni (~90 másodperc).
Otthoni sütőben csak akkor lehet megközelíteni egy rendes pizza állagát, ha tud a sütőd legalább 300 fokot és vastag vaslemezen sütöd max 2,5-3 percig. De egyáltalán nem fontos a fa tüzelésű kemence, ennyire rövid idő alatt semmi plusz aromát nem ad hozzá, ezt már számtalanszor igazolták. Teljesen megfelel az elektromos kemence is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!