Kandírozott narancsot szeretnék készíteni, de csak hagyományos narancsom van itthon, nem pedig bio. Van valamilyen tuti módszer, hogy leszedjem a héjáról a vegyszereket?
Én meleg vízzel és szappannal szoktam "elmosni", mintha rendesen elmosogatnám. Utána alaposan leöblítem
(Ugyan én csak reszelni szoktam a bolti narancs héját, de végülis így ugyanúgy felhasználásra kerül, még nem lett tőle semmi bajunk)
Hát itt az hangzik el ,hogy fogyasztásra alkalmatlan..
De hallottam már olyant is,hogy szódabikarbónával és körömkefével meg lehet tisztítani..
Mindenesetre én nem enném meg az ilyen vegyszerekkel pácolt héjat.
Ahogy a permetszert nem tudod lemosni, úgy az ilyen tartósító meg egyéb vegyszereket sem lehet eltávolítani a gyümölcs héjából, mert beszívódik.
A hő hatására pedig csak a bacik és egyéb élő káros dolgok pusztulnk el, a vegyszereknek meg se kottyan.
Én legalábbis biztos nem használnám fel így.
Ja, és annak semmi értelme, hogy "még nem lett tőle semmi bajunk", hisz ezek a szerek nem egyik pillanatról a másikra fejtik ki a hatásukat. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy az előbb elszívtam egy szál cigit, mégsem lett semmi bajom, nem is káros a dohányzás...
Nem lehet foleg nem ilyen mennyisegben. Ha egy nagy tal sutibe kellene egy narancs heja akkor azt en meg pl beletennem. De igy hogy magat a hejat fogyasztanank igy nem
Szappannal meg semmikepp se mosd az meg karoaabb mint a vegyszerek es le se jon. Vegyel bio narancsot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!