Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors és fincsi sütit...

Milyen gyors és fincsi sütit csináljak?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, amit két pici örökmozgó gyerkőc mellett is el tudok készíteni.
2009. jan. 7. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Kokuszgolyo:)

csokiszalàmi

kokuszkocka

kakaos csiga

illetve ha gyorsan bedagasztol egy jo adag tésztàt abbol màr csak izlés kérdése mi lesz.

Töltheted turoval,lekvàrral,kakoporral,

Vagy süss piskotàt,ahhoz meg bàrmi jöhet:)

Puding és gyümi a tetejére,vagy csinàlsz belöle somloi galuskàt(csoki öntetet készen is vehetsz hozzà)

Illetve màr egy sima gesztenyepüré is isteni tud lenni tejszinhabbal.

2009. jan. 7. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Szia!A Muffin is hamar megvan.
2009. jan. 7. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
kakaós bögrés süti
2009. jan. 7. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Recit is tudtok írni? :-)
2009. jan. 7. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak egy lurkóm van, de ezek elkészíthetőek mellette:


Joghurttorta

Hozzávalók:

4 kis pohár (7 dl) gyümölcsjoghurt

5 dl tejszín

25 g étkezési zselatin

10 dkg porcukor

nem túl vizes gyümölcs


Elkészítése:

A tejszínt felverjük, majd elkeverjük a joghurttal és a cukorral. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük. A zselatinport néhány evõkanál vízzel csirízesre keverjük és megmelegítjük, majd lassan egyenletesen elkeverjük a masszával. A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába vagy üvegtálba rétegezzük a gyümölcsdarabokkal. A tetejére (kiborítva ez lesz az alja) érdemes kicsit tömörebb piskótalapot, vagy babapiskótákat tenni. Minimum fél napig hagyjuk állni hûtõben!

Zselatin: A 0.5 dl meleg vízben elkevered a zselatint, majd mikróban célszerû tovább melegíteni.


ALMÁS-KEKSZES


½ kg. keksz,

1l víz, 1kg pucolt alma, 20 dkg cukor, fahéj- ezt kompótnak megfőzni

Ha megfőtt, 3 vaníliás pudingot kikavarunk 1-2dl kompótlével, majd a többihez öntjük.

Az alsó sor kekszre kanalazzuk ezt a forró almás krémet, s rá újabb sor kekszet teszünk. A tetejére csokimáz kerül ( tejjel kicsit hígítva ).

Ez nagytepsibe való adag.


TIRAMISU


Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém


Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.


A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.


Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.


Muffin

( alaprecept )

Hozzávalók:

Száraz alapanyagok: 25 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

Nedves alapanyagok: 2 egész tojás

2,5 dl natúr vagy gyümölcsös joghurt

( lehet ugyanennyi tejföl vagy tej is )

15 – 20 dkg cukor

0.75 dl olaj

Elkészítés:

Legelőször a muffinformát margarinnal vagy zsírral kikenjük, be is lisztezhetjük. Majd 15 – 20 percre betesszük a fagyasztóba. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A száraz és a nedves alapanyagokat külön - külön összekeverjük. Majd a száraz alapanyagokat beleöntjük a nedves alapanyagokba, és gyorsan összekeverjük. Nem szabad sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű és laza a tészta.

A tésztát a formába kanalazzuk, és 20 percre a sütőbe tesszük. Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, utána kiszedhetjük a formából.

Variációk:

Tehetünk bele kakaóport, csokidarabokat, fahéjat, gyümölcsdarabokat ( pl. meggyet; de narancsot semmiképp), diót, mogyorókrémet, stb.

Keverhetjük a tésztába, de lehet úgy is, hogy a formába teszünk 1 kanál tésztát, rá tölteléket, tetejére megint tésztát.


Bolyi túrós


Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt

1/2 kg túró

22dkg porcukor

10 dkg vaj vagy margarin

2dl tej

2 tojás

1/2 sütőpor

1 vaníliás cukor

1 citrom

10 dkg mazsola

(de el tudom képzelni, hogy legyen benne megy, vagy lekvár)


Elkészítés:

1.A r.lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, fél citrom reszelt héjával. 5 dkg vajjal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a lisztes keverék felét.

2. A túrót kruplinyomóval rányomjuk, megszórjuk a van. cukorra, reszelt citromhéjjal, mazsolával, maj rászórjuk a lisztes keverék másik felét.

3. A tejben elkeverjük a tojásokat, és a tepsiben levőket meglocsoljuk vele. És apró darabokra vágva rászórjuk a maradék vajat.

4. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.


Ezeket még nem próbáltam, de fogom:


Kis kiflik


1 kg liszt

fél liter tej,

1 élesztő,

12 evőkanál olvaszott zsír.

Pici cukor és

1 kiskanál só.

Az élesztőt felfuttatod, majd összedolgozod a hozzávalókat, a zsírt is. Kis kerek lapokat formázol, megkened zsírral a tetejét és pizzaként felvágod és kívülről befelé feltekered mint egy kiflit. Azt is lesz... Megkened tojással, majd sót és köményt szórsz rá. Megsütöd.


Egyedényes csokis kevert:


Nagyon egyszerű, nagyon finom, nem kell bele se tojás, se margarin, se tej, úgyhogy bármikor nekiállhat az ember a sütésnek, akkor is, ha épp kifogyott a hűtő. És az sem utolsó szempont, hogy nemigen kell mosogatni, mert az összetevőket a tepsiben kell összekeverni.:P


Hozzávalók:

1 1/2 csésze cukor, 1/2 csésze natúr kakaópor, 1 tk sütőpor, 1 csésze simaliszt, 1 csésze rétesliszt, 3/4 tk só, 1 csomag vaníliáscukor, 3/4 csésze olaj, 1 csésze víz, 1 tk ecet, 1 dl erős kávé, 1 kk fahéj


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Egy kizsírozatlan tepsibe - igen, kizsírozatlanba - szitáljuk bele az összes száraz anyagot. Adjuk hozzá a folyadékokat, keverjük össze, míg egynemű lesz.

Süssük 25 percig, vagy tűpróbáig

Puha, lágy sütemény lesz.

Nem ragad bele a tepsibe, süteménylapáttal simán ki lehet szedni.

2009. jan. 8. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Kipróbálom őket!
2009. jan. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!