Milyen gyors és fincsi sütit csináljak?
Kokuszgolyo:)
csokiszalàmi
kokuszkocka
kakaos csiga
illetve ha gyorsan bedagasztol egy jo adag tésztàt abbol màr csak izlés kérdése mi lesz.
Töltheted turoval,lekvàrral,kakoporral,
Vagy süss piskotàt,ahhoz meg bàrmi jöhet:)
Puding és gyümi a tetejére,vagy csinàlsz belöle somloi galuskàt(csoki öntetet készen is vehetsz hozzà)
Illetve màr egy sima gesztenyepüré is isteni tud lenni tejszinhabbal.
Nekem csak egy lurkóm van, de ezek elkészíthetőek mellette:
Joghurttorta
Hozzávalók:
4 kis pohár (7 dl) gyümölcsjoghurt
5 dl tejszín
25 g étkezési zselatin
10 dkg porcukor
nem túl vizes gyümölcs
Elkészítése:
A tejszínt felverjük, majd elkeverjük a joghurttal és a cukorral. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük. A zselatinport néhány evõkanál vízzel csirízesre keverjük és megmelegítjük, majd lassan egyenletesen elkeverjük a masszával. A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába vagy üvegtálba rétegezzük a gyümölcsdarabokkal. A tetejére (kiborítva ez lesz az alja) érdemes kicsit tömörebb piskótalapot, vagy babapiskótákat tenni. Minimum fél napig hagyjuk állni hûtõben!
Zselatin: A 0.5 dl meleg vízben elkevered a zselatint, majd mikróban célszerû tovább melegíteni.
ALMÁS-KEKSZES
½ kg. keksz,
1l víz, 1kg pucolt alma, 20 dkg cukor, fahéj- ezt kompótnak megfőzni
Ha megfőtt, 3 vaníliás pudingot kikavarunk 1-2dl kompótlével, majd a többihez öntjük.
Az alsó sor kekszre kanalazzuk ezt a forró almás krémet, s rá újabb sor kekszet teszünk. A tetejére csokimáz kerül ( tejjel kicsit hígítva ).
Ez nagytepsibe való adag.
TIRAMISU
Hozzávalók:
1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej
1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej
1 cs. Babapiskóta
1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )
1 rumaroma
1 natúr vajkrém
Elkészítés:
A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.
A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.
Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.
Muffin
( alaprecept )
Hozzávalók:
Száraz alapanyagok: 25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
Nedves alapanyagok: 2 egész tojás
2,5 dl natúr vagy gyümölcsös joghurt
( lehet ugyanennyi tejföl vagy tej is )
15 – 20 dkg cukor
0.75 dl olaj
Elkészítés:
Legelőször a muffinformát margarinnal vagy zsírral kikenjük, be is lisztezhetjük. Majd 15 – 20 percre betesszük a fagyasztóba. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A száraz és a nedves alapanyagokat külön - külön összekeverjük. Majd a száraz alapanyagokat beleöntjük a nedves alapanyagokba, és gyorsan összekeverjük. Nem szabad sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű és laza a tészta.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20 percre a sütőbe tesszük. Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, utána kiszedhetjük a formából.
Variációk:
Tehetünk bele kakaóport, csokidarabokat, fahéjat, gyümölcsdarabokat ( pl. meggyet; de narancsot semmiképp), diót, mogyorókrémet, stb.
Keverhetjük a tésztába, de lehet úgy is, hogy a formába teszünk 1 kanál tésztát, rá tölteléket, tetejére megint tésztát.
Bolyi túrós
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1/2 kg túró
22dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
2dl tej
2 tojás
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom
10 dkg mazsola
(de el tudom képzelni, hogy legyen benne megy, vagy lekvár)
Elkészítés:
1.A r.lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, fél citrom reszelt héjával. 5 dkg vajjal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a lisztes keverék felét.
2. A túrót kruplinyomóval rányomjuk, megszórjuk a van. cukorra, reszelt citromhéjjal, mazsolával, maj rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
3. A tejben elkeverjük a tojásokat, és a tepsiben levőket meglocsoljuk vele. És apró darabokra vágva rászórjuk a maradék vajat.
4. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Ezeket még nem próbáltam, de fogom:
Kis kiflik
1 kg liszt
fél liter tej,
1 élesztő,
12 evőkanál olvaszott zsír.
Pici cukor és
1 kiskanál só.
Az élesztőt felfuttatod, majd összedolgozod a hozzávalókat, a zsírt is. Kis kerek lapokat formázol, megkened zsírral a tetejét és pizzaként felvágod és kívülről befelé feltekered mint egy kiflit. Azt is lesz... Megkened tojással, majd sót és köményt szórsz rá. Megsütöd.
Egyedényes csokis kevert:
Nagyon egyszerű, nagyon finom, nem kell bele se tojás, se margarin, se tej, úgyhogy bármikor nekiállhat az ember a sütésnek, akkor is, ha épp kifogyott a hűtő. És az sem utolsó szempont, hogy nemigen kell mosogatni, mert az összetevőket a tepsiben kell összekeverni.:P
Hozzávalók:
1 1/2 csésze cukor, 1/2 csésze natúr kakaópor, 1 tk sütőpor, 1 csésze simaliszt, 1 csésze rétesliszt, 3/4 tk só, 1 csomag vaníliáscukor, 3/4 csésze olaj, 1 csésze víz, 1 tk ecet, 1 dl erős kávé, 1 kk fahéj
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy kizsírozatlan tepsibe - igen, kizsírozatlanba - szitáljuk bele az összes száraz anyagot. Adjuk hozzá a folyadékokat, keverjük össze, míg egynemű lesz.
Süssük 25 percig, vagy tűpróbáig
Puha, lágy sütemény lesz.
Nem ragad bele a tepsibe, süteménylapáttal simán ki lehet szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!