írnátok nekem fincsi mákos sütit?
Nekem is a mákos pite a kedvencem, így készítem...
Gyúrok egy 3-2-1-es linzertésztát (30dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcuror), hűtőben pihentetem amíg megcsinálom a tölteléket:
kb 30 dkg darált mák, cukor, citromhéj, vaníliás cukor, mazsola izlés szerint, kevés tejjel elkeverve.
A tészta egyik felét kinyújtom a tepsibe, rá a máktöltelék, majd a maradék tészta, tojással megkenem, megszúrkálom, kb 30 perc alatt megsül.
A végeredmény pedig egy isteni, ropogós tésztájú csupa mák süti..
Próbáld ki! :-)
Mákos nudli.
Krumplit megfőzöd, összetöröd, majd felvetetsz vele lisztet, annyit, hogy gyúrható legyen. Összegyúród, cipókat formálsz belóle, és azokat, - mint a gyúrmát kígyónak - szétsöndörgeted, majd fel vágod, és ismét megsöndörgeted.
Kifőzöd forró vízben, és aleszűrt nudlikat darált, cukrozott mákba forgatod.
Üdv!
Tökös-mákos rétes.
réteslap, és a töltelék.
Tököt lereszeled/gyalulod, kicsavarod a levét. Kb 3-4 maréknyi kell. Ledarálod a mákot, ízesíted cukorral, citrom héjával, és a tökhöz kevered.
A réteslapot kissé megolajozod (konyharuhára fekteted), ráteszed a tölteléket, feltekered, és be atepsibe. Tetejét margarinnal vagy tojás sárgájával bekened, és aranybarnára sütöd.
A tök íze nem érződik (alapvetően nincs is), de a töltelék kellemesen laza, nem folytós, kissé "leves" lesz tőle.
Üdv!
ui.: a tök reszelt almával is helyettesíthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!