Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » írnátok nekem fincsi mákos sütit?

írnátok nekem fincsi mákos sütit?

Figyelt kérdés
Vettünk 1kg Mákot, és a párom ugy is szereti Mákosgubán kivül???És hogy kell elkészíteni?
2011. márc. 10. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Mákospite vastag mák réteggel! Húú, nyami, de ennék én is!
2011. márc. 10. 12:51
 2/10 anonim válasza:

Nekem is a mákos pite a kedvencem, így készítem...

Gyúrok egy 3-2-1-es linzertésztát (30dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcuror), hűtőben pihentetem amíg megcsinálom a tölteléket:

kb 30 dkg darált mák, cukor, citromhéj, vaníliás cukor, mazsola izlés szerint, kevés tejjel elkeverve.

A tészta egyik felét kinyújtom a tepsibe, rá a máktöltelék, majd a maradék tészta, tojással megkenem, megszúrkálom, kb 30 perc alatt megsül.

A végeredmény pedig egy isteni, ropogós tésztájú csupa mák süti..

Próbáld ki! :-)

2011. márc. 10. 13:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Jól hangzik Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. márc. 10. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
A 13:11-es receptjét csinálta anyukám is, csak ő a mák alá lekvárt is kent és a tetejére nem ráterítette a másik lapot, hanem rudakat sodrott belőle és átlósan, rácsszerűen tette a tésztára. Finom és mutatós!
2011. márc. 10. 13:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Mákos nudli.

Krumplit megfőzöd, összetöröd, majd felvetetsz vele lisztet, annyit, hogy gyúrható legyen. Összegyúród, cipókat formálsz belóle, és azokat, - mint a gyúrmát kígyónak - szétsöndörgeted, majd fel vágod, és ismét megsöndörgeted.

Kifőzöd forró vízben, és aleszűrt nudlikat darált, cukrozott mákba forgatod.

Üdv!

2011. márc. 10. 14:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Tökös-mákos rétes.

réteslap, és a töltelék.

Tököt lereszeled/gyalulod, kicsavarod a levét. Kb 3-4 maréknyi kell. Ledarálod a mákot, ízesíted cukorral, citrom héjával, és a tökhöz kevered.

A réteslapot kissé megolajozod (konyharuhára fekteted), ráteszed a tölteléket, feltekered, és be atepsibe. Tetejét margarinnal vagy tojás sárgájával bekened, és aranybarnára sütöd.

A tök íze nem érződik (alapvetően nincs is), de a töltelék kellemesen laza, nem folytós, kissé "leves" lesz tőle.

Üdv!

ui.: a tök reszelt almával is helyettesíthető

2011. márc. 10. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Ehhez mit szólsz?

[link]

Most sütöm meg szülinapra :)

2011. márc. 10. 14:46
 8/10 anonim ***** válasza:

vagy mákos kifli?

[link]

2011. márc. 10. 14:47
 9/10 anonim ***** válasza:
jól hangzanak
2011. márc. 10. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Mákos-meggyes végzet. Irtó finom!

[link]

2011. márc. 10. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!