Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az étolajon kivül milyen...

Az étolajon kivül milyen olajjal/zsírral lehet rántott csirkét vagy rántott sajtot sütni?

Figyelt kérdés

okt. 4. 14:57
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kókuszzsírral milyen lesz az íze? Nagyon el fog térni a sertészsírttal sülttől?
okt. 6. 14:07
 12/15 anonim ***** válasza:
#11: olyan... más. nem napraforgós, nem állati zsíros, hanem olyan habos olívaolaj ízű. egyébként nagyon finom, csak mióta tudom, hogy a nyomorult kókusz- és olajpálmákat kizsákmányolják a zsírjukért, azóta háztáji, állati eredetű, sajnos kevésbé hőtűrő zsírt használok.
okt. 6. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag bármilyen állati, vagy nem mérgező növényi eredetű zsiradékkal lehet.

Sok van, ami kb egyenárban van egymással, de általában drágábbak az étolajnál. Egy jó fritőzben egy jobb zsiradékkal viszont mégis olcsóbbra jössz ki, mivel nem használódik el olyan gyorsan. A nagyobb éttermek, kajáldák sem étolajat használnak.

Ízben? Hát, ha alaposan lecsöpögteted és itatod, akkor nem nagyon érződik, de ha nagyon fűszerezetlen, lágy a sajt, vagy a hús, akkor van valami kis külömbség.

A különféle pálmákat nem zsákmányolják ki. Azért ültetik őket, hogy legyen honnan zsiradékot beszerezni. A napraforgót is ültetik, az állatokat meg tenyésztik. Egy normális gazdálkodásban körbe-körbe forognak a dolgok. Tény, hogy nem kevés eső/őserdőt irtottak ki gazdasági tevékenység miatt, és inkább a helyi, rosszul fizetett lakosságot zsákmányolják ki.

Amúgy lehet forró levegővel is sütni, minális zsiradékkal, vagy zsiradék nélkül.

okt. 6. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
Régebben sertészsírral csinálták az elődeim.
okt. 7. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 zombee ***** válasza:
Pálmazsír (fritőzolaj) és olajsütő, természetesen. Igaz, drágább, de legalább 5-ször tartósabb, nem habzik, nem ég meg, nem ad kellemetlen mellékízt a húsnak, és persze nem olyan büdös sem. Hátránya hogy minden sütés után melegen le kell szűrni, de csak így őrzi meg a jó tulajdonságait.
okt. 10. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!