Az étolajon kivül milyen olajjal/zsírral lehet rántott csirkét vagy rántott sajtot sütni?
Gyakorlatilag bármilyen állati, vagy nem mérgező növényi eredetű zsiradékkal lehet.
Sok van, ami kb egyenárban van egymással, de általában drágábbak az étolajnál. Egy jó fritőzben egy jobb zsiradékkal viszont mégis olcsóbbra jössz ki, mivel nem használódik el olyan gyorsan. A nagyobb éttermek, kajáldák sem étolajat használnak.
Ízben? Hát, ha alaposan lecsöpögteted és itatod, akkor nem nagyon érződik, de ha nagyon fűszerezetlen, lágy a sajt, vagy a hús, akkor van valami kis külömbség.
A különféle pálmákat nem zsákmányolják ki. Azért ültetik őket, hogy legyen honnan zsiradékot beszerezni. A napraforgót is ültetik, az állatokat meg tenyésztik. Egy normális gazdálkodásban körbe-körbe forognak a dolgok. Tény, hogy nem kevés eső/őserdőt irtottak ki gazdasági tevékenység miatt, és inkább a helyi, rosszul fizetett lakosságot zsákmányolják ki.
Amúgy lehet forró levegővel is sütni, minális zsiradékkal, vagy zsiradék nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!