Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi száraz vörösbab kell a...

Mennyi száraz vörösbab kell a chilis babhoz?

Figyelt kérdés
400g darált marhahóshoz szoktam 4-5 vörösbab konzervet (úgy látom, hogy ezek töltőtömege 240-250g) rakni (meg paradicsom, hagyma, kukorica és fűszer). Most szárazbabból főznék, vettem egy félkilós szárított vörösbabot. Ebből beáztatva mennyi váltja ki a 4-5 konzervet, amik már főzve vannak? Mennyi ideig áztassam? Egy éjjel?

szept. 26. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Eszerint a weboldal szerint [link] 410 g szárazbabból ( a kidney bean szerintem a vörös bab megfelelője) lesz 1074 g főtt bab ami kb megfelel a konzervek mennyiségének.
szept. 26. 23:16
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Ó, azt kifelejtettem, hogy friss babot nem vagy muszáj áztatni. Legalábbis én nem szoktam és kevesebb mint 2 óra alatt megfő, persze csak ha belefér neked. Az áztatás idejével kapcsolatosan mindenki másra esküszik, van aki 2 órát van aki tizenkettőt áztatja.
szept. 26. 23:20
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Itt egy régebbi kérdésben elöfordult:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__9..

szept. 27. 08:22
 4/5 anonim ***** válasza:
A Kj értékeket kell összehasonlítani. Nem tudom, melyik mennyi, de lehet, hogy egy csomag kevés, kettő meg sok.
szept. 29. 19:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! A félkilós szárazbab pont annyi lett, mint 4-5 konzerv. Beáztattam egy éjszakára szódabikarbónás sós vízbe, másnap kb 1 órát főztem. 400 g darált marhahúst lepirítottam másfél fej hagymával, erre ment a már megfőzött bab, egy zacskó fagyasztott kukorica, egy üveg paradicsomszósz, másfél zacskó fűszerkeverék. Nagyon jó lett, máskor is így csinálom, nem konzervből.
okt. 4. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!