Szoktátok vegyíteni a lóbabot vörös-, és tarkababbal?
A vörös és a tarkababot szoktam vegyíteni de csak akkor ha rendesen megpuhultak, mert egybe főzve előfordulhat hogy az egyik fajta előbb lesz puhább mint a másik és akkor mire a másik fajta megpuhul, addigra az ami korábban megpuhult túl főhet addigra simán. De sokszor ugyan annál a fajtánál ha más gyártótól származik mondjuk egyik öregebb például elég ha csak pár héttel már lehetnek különbségek hogy az egyik előbb puhul meg mint a másik.
Egyébként ha mind rendesen megvan főzve akkor keverni már könnyebb akármit is csinálsz vele, csak azért ízben lesznek különbségek. A lóbabot annyira nem ismerem viszont ha az ízek összeérnek akkor jobb íze lesz az egész kajának amit készítesz csak a fűszerezésre kell odafigyelni, inkább kevesebbet adj hozzá, sűrűn kell kóstolni és utólag még lehet variálni.
Ahogy az első is írta, a különböző babok vegyítésének hátránya, az esetlegesen eltérő főzési idő.
Nem tudom mire gondolsz az ecetes ízzel, vannak olyan bab ételek, amelyeket ecettel savanyítanak, nem lehet,. hogy olyat ettél?
Egyeltalán nincs a lóbabnak ecetes íze.
Jobb ha külön főzöd mindet és a végén összeöntöd.
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintem nem volt ecetem éppen akkor, amikor a lóbabot készítettem és ettem – legalábbis így emlékszem vissza, hogy ezért volt furcsa –, de ki tudja, nem 100%-os a memóriám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!