Mit csináljak ha nincs pénze a családnak finom ételekre csak ilyen főzelékekre, régen sokszor volt rántotthús, hamburger, lasange, pizza régebben , de mostanában csak főzelékekre van pénz, és megszoktam a jót és utálom a főzelékeket.?
Nem feltétlenül drágább egy pizza meg egy rántott hús. Persze függ attól is, hogy hányan vagytok. Mert ha van 5 gyerek meg két felnőtt, nem lesz elég 1 kg csirkemell.
Viszont azért 1 kg lisztből elég sok pizzát lehet csinálni.
Nem kell rá drága felvágott, és akciós sajt.
Egy lasagne se drága. 1700 Ft 1 kg darált hús, meg kell nézni, hogy akciós a sertés comb/lapocka és daráltatni. Egy doboz lasagne teszta lidlbe 650 Ft. Egy 500 g paradicsom Passata meg 400. Csak fűszerezni kell. Ha akartok tenni rá basamelt meg a tetejére sajtot akkor max még 800 Ft.
Ha kevesebben vagytok akkor ez simán kitart 2-3 napig.
Nekem úgy tűnik, hogy egy gyerek akár válogatni, miközben a család nehéz anyagi helyzetben van.
Ha így van, azt tanácsolom, hogy tiltakozásul ne egyél. 2-3 nap éhezés elég lesz ahhoz, hogy felségesnek találd a üres sárgaborsó főzeléket is.
Ne egyél 2 napig akkor még a vajaskenyér is fenséges lesz.
Az evés nem mindig az élvezetekről szól.
Eddig rendeltétek a pizzát, hambit stb mert volt pénz és egyszerűbb.
Most meg marad a házi koszt főzelék.
El lettél kényeztetve.
De ha éhes vagy megeszed.
Őszintén? Nekik megvettem a kaját. Lehet nagyon állatbu-zinak tűnök, és vállalom, az is vagyok. De úgy voltam vele, hogy bevállaltam őket, felelősséget vállaltam értük, így úgy gondoltam, nem velük kéne kib@sznom, csak mert szar helyzetbe kerültünk. Persze nem azt a tápot vettük, mint előtte, olcsóbbat (de hasonló összetételűt) kerestem arra az időszakra és az alutasakos és a kozerves macska kaja is erősen lecsökkent. Illetve alomból is találtunk hasonló minőségűt olcsóbban, így azt is lecseréltük. De egyszerűen nem volt szívem a mi kudarcunk miatt velük is kitolni és éheztetni vagy elajándékozni őket. Persze ha lett volna gyerek, lehet másként döntünk férjemmel, sőt nagyon valószínű.
Azóta mániákusan gyűjtögetek, mint valami megveszekedett kishörcsög egy tartalék számlára, hogy ilyen többé ne forduljon elő. És megtanultam a leckét, felújítás ide vagy oda, de nem nullázzuk le a megtakarítást mégegyszer.
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a válasz :) Én sem hagynám őket éhezni.
Hát igen; minden történés - akár a rossz is - jó valamire. Ha másra nem, akkor tapasztalatszerzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!