Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ősszel vagy télen hogy tudnék...

Ősszel vagy télen hogy tudnék kovászt készíteni?

Figyelt kérdés

Mennyezeti fűtés van, és kb 20 fokra fűtöm a lakást, nem jut eszembe semmi meleg hely. Ötletek?

Másik kérdés. Most épp készítek egyet, 5 napos, de legutóbb nem jött fel 24 óra alatt. Szerintem már nincs elég meleg, főleg éjszaka. Kitettem a teraszra napozni, menthető még?



aug. 30. 14:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
aug. 30. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Ezek jók, köszi.
aug. 30. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem a kérdést, a kovásznak böven elég a 15-20 fok!
aug. 30. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy ahogy nyáron.

Ha nem megy fel 24 ora alatt akkor nem eleg eros. Etesd tovabb 24 orankent

aug. 30. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát én mindenhol azt látom, hogy 25-28 fok kell neki.
aug. 30. 15:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Néhány kovásznak az az ideális. Amúgy az én 3 éves kovászom télen nyáron volt konyhapulton és hűtőben is. Köszöni jól van.


Lassabbak a folyamazok alacsonyabb hőn. De egy erős kovász 20 fokon is meg tud nőni 3x osra. Max a kenyér hajtogatásokat meg a kelesztést kicsit kitolod. A kovászolás nem annyira precíz tudomány. Látod a kovászpn ha érett és ez valakinek 5 óra valakinek 14. Akkor sütsz vele mikor érett. A kelesztés ugyanez. Kenyér arányok ugyanez.

Simán lehet ősszel-télen kovászt nevelni. Hisz sokunknak van kovásza ami több éves.

Etesd 24 óránként amíg nem duplázódik 24 óra alatt. Utána lehet napi 2 etetés. Amint duplázza magat 12 óra alatt, jó. Ez valakinek 8 nap, valakinek 20. Várd ki amíga kovászod hűvösben is erős.



Ha meg félsz, mehet egy pohár forró viz a kikapcsolt mikróba, mellé a kovász és bezárod. Úgy melegebb lesz.

Keleszteni meg tudsz kikapcsolt sutoben forro vozes fazék mellett. De ezek nellul is menne. Csak ezekkel gyorsabb.



A kovász nem hal meg hidegben, csak lassul.

Én a hutoa kovaszomat hetente etetem hisz a huto lassitja. Sutes elott w nappal eloveszem es napi 2x frissitem

aug. 30. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi ez hasznos
aug. 30. 15:52
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Vagy 5 éve nevelek kovászt. Télen a 21 fokon 10-11 óra alatt nő háromszorosára, 25 fokon meg 6-7 óra alatt. Most 25 fok van a konyhámban. Szívesen adok belőle, ha Debrecenben, vagy közelében laksz.
szept. 2. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi, sajnos elég messze vagyok. Múlt héten egyet kidobtam, mert egyszer csak megállt a növésben, most újrakezdtem az elejéről. Most lesz egy hetes. Eddig naponta frissítettem, és a teteje mindig kicsit megszáradt, kicsit fehér lett. Szerintem csak a száradás miatt, ugye nem penész?
szept. 5. 19:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Kek zöld vsgy fekete esetben kell csak aggódni


Ugye le szoktad fedni? Rá kell tenni a kupakot csak rácsavarni nem szabad

szept. 5. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!