Bevált, működő muffin alaprecept?
Lehet hogy én vagyok nagyon béna, de soha nem sikerült még szép muffint csinálnom, kicsit se kelnek meg, a forma alján szomorkodó tészta sül csak meg. (Ízre többnyire jó legalább)
Mi a titok? Van tuti receptetek, ami szépen megkel(?) és olyan igazi muffin kinézete lesz? Emellett pedig puha és finom? Hogy kell ilyenre csinálni?
Nekem a Stahl Judit féle csokis muffin az igazi. Elronthatatlan. Először úgy próbálkoztam, hogy kaptam egy muffinreceptes könyvet. Na, abból sose sikerült egyik sem.
Aztán találtam ezt. Ezt is lehet variálni, én pl. nem narancslekvárt használok, és pluszban szoktam bele csokidarabokat is tenni. De bármit lehet, pl. szoktam úgy is, hogy két tészta réteg közé teszek lekvárt, vagy a tetejére diót.
Itt megtalálod a receptet.
2005. október 2. 16:44, 4458.
CSOKIS MUFFIN (from Stahl Judit)
Az is lehet még titok, hogy hogyan sütöd. Mivel cukor van benne, így összeugrik, ha hirtelen nagyon magas hőmérséklet éri.
Általában előmelegített sütőt írnak, de én csak pár percig melegítem, hogy ne legyen hideg, de még ne is legyen forró.
Világ életemben utáltam a muffint, amíg rá nem találtam erre a receptre:
Azóta sűrűn sütöm, nagyon finom, nem szárad ki, en nutellat szoktam tenni a közepébe, a tetejére meggyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!