Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen recept alapján készül...

Milyen recept alapján készül ez a gyümölcsleves?

Figyelt kérdés
Étteremben mindig gyümölcslevest eszek, ami olyan, mintha a jégkrémet hagyták volna megolvadni és azt szolgálják fel. Nekem ez a favorit. Mindig megdicsérem, hogy finom volt, de sajnos nem tudom, hogy mi lehet a recept. Én habarással készítem, liszt, víz, tej, köszönőviszonyban sincs. Elfogy, finom, de nekem nem az igazi. Olvastam, hogy lehet tejszínhabbal, joghurttal, tejföllel, stb. stb., de melyik az éttermi? Ha egyáltalán publikus... Köszi, ha tudtok ötletet adni.

aug. 20. 15:25
 1/10 anonim válasza:
65%
Nem tudjuk, nem kóstoltuk.
aug. 20. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Melyik etterem? Nálunk anno siman fagyasztott gyümölcsöt turmixoltak össze tejszínnel és kemenyitovel
aug. 20. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 Szolovjov ***** válasza:
19%
Szerintem Elek Zoltán, Video Info-1 ről tanulták :)
aug. 20. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az éttermet kellene megkérdezni,nem valószínű hogy itt bárki tudja a receptet.
aug. 20. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Liszt helyett szerintem a habarásba használj vanília pudingport.Én azt szoktam bele tenni.Az lényegében ízesített keményítő.A habarás másik anyaga pedig valami krémesebb legyen szerintem.Mondjuk tejföl vagy görög joghurt.Esetleg főzőtejszínt plusz tejfölt..Mehet bele vaníliás cukor is.De itt van egy verzió egy olyan mesterszakácstól aki dolgozott éttermekben:

https://www.youtube.com/watch?v=kwVw992QtgA

aug. 20. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

3-4 étteremben volt ilyen, de nevet nem akarok írni, mégiscsak reklám. Ok, honnan tudnátok a receptet, gondoltam, hátha segítség ez az olvadt jégkrém íz. Amikor a dobozos jégkrém megolvad, akkor - nekem finomabb -, mint amikor még hideg. Ilyen állagú a gyümölcsleves is.

Köszi a videót, meg is nézem.

aug. 20. 19:18
 7/10 qkker1 ***** válasza:
48%
Tejszín, tej, vanília. A többi a séfem titka.
aug. 20. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

6


Oké.Az 5.hozzászólásban írtakat mellé Még hozzáfűzök valamit amit kipróbáltam már.És attól majdnem biztos,hogy olyasmi íze lesz mint amit akarsz.Pofon egyszerű;tálalás előtt tégy némi vanília jégkrémet a tányérba.Arra rámered a levest elkevered.Aztán máris meglesz az olvadt jégrémres íz.

aug. 20. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
87%
Habarás helyett tejszínt tegyél bele, hidegen. Ne forrald, mert kicsapódik. Habtejszínt használj, ne főzőtejszínt. Az úgy besűríti, mint a habarás, de egész más íze lesz.
aug. 20. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
50%
Ahol dolgoztam konyhán, ott pudingpor+viz habarás volt a gyümölcslevesen. Mi itthon szintén pudingpor+viz párossal készítjük a gyümölcslevest, gyümölcsszószokat. Érdemes megpróbálni
aug. 23. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!