Gyümölcslevest hogy érdemes melegíteni?
Nem szeretem, amikor túl hideg, de melegen még nem próbáltam.
Mikróba lehet tenni, vagy az nem tesz jót neki?
"Annak ellenére, hogy sokan használják a mikrót gyümölcs kiengedéséhez, mi mégsem ajánljuk azt. Az olvasztás során ugyanis veszít a víztartalmából, ráadásul a Bioelectromagnetics folyóiratban megjelent 2010-es tanulmány szerint a gyümölcsben rejlő jótékony hatású összetevők egy részét káros, rákkeltő anyaggá alakíthatja át a mikrohullám."
vagy igaz, vagy nem :)
Bioelectromagnetics folyóirat..
= BLIKK.
"megesik az is, hogy a körlevélben egy-egy tudományos állítást kiragadnak az eredeti szövegkörnyezetből, és más jelentést nyer. Jó példa erre a mikrohullámú sütőt kárhoztató írás , melyről dr. Csupor Dezső, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Farmakognóziai Intézetében dolgozó egyetemi adjunktusa rántja le a leplet."
Rákerestem a cikkre:
Sehol egy forrás, vagy tanulmány megjelölve, csak egy firkász leírt valamit.
CSak akonklúziót idézem:
"mikrosütőt használni nem kötelező, nyilvánvaló előnyei mellett sok hátránya is van, például az, hogy sok étel elkészítésére teljesen alkalmatlan. Ugyanakkor használatának és a mikróval készült ételek fogyasztásának veszélyei nem reálisak. "
A fagyott gyümölcs mikrózása, és a gyümölcsleves melegítése közé nehéz párhuzamot vonni, a levesben nedves közegben úszkálnak a gyümölcs darabok.
Az is igaz, hogy tűzhelyen melegítve könnyebb megállapítani, mikor "most jó".
Nem vagyunk egyformák, a gyümölcslevest kifejezetten hidegen szeretem, főleg amikor meleg van, de van a családban, aki melegíti, minden gond nélkül a mikróban.
#2, de kérdező, nem fagyasztott levest olvasztasz, hanem hideg, folyékony levest melegítesz. A kettő nem ugyanaz.
Vagy ha mégis fagyott, akkor azt a kérdésben leírhattad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!