Miért számít akkora furcsaságnak, ha valaki nem eszi meg a másnapos, több napos, újra melegített ételt?
Én például ilyen vagyok.
Anyám mindig kiakasztott, mert mindenkinek panaszkodtak,hogy "jaj milyen finnyás".
Gyerekkoromban sem ettem meg.Egyszer rám erőltették és kihánytam.
Anyám párszor próbált "átverni" de sikertelenül, egyből megérzem az ételen a hűtős, állott ízt vagy a mikrohullámok által hagyott mellékízt.
Általános iskolás és gimnazista koromban menzás voltam, kaptam friss ebédet mindennap.
Egyetemen is megtudtam oldani,hogy mindig friss ebédet egyek.
Munkavállalóként meg különösen nem probléma, van vállalati étterem.De, amikor unom, akkor rendelek pizzát.
Sokan, emiatt ufónak néznek,pedig megtudom magamnak oldani ,hogy mindig frisset egyek ebédre.
Szeretek főzni, hétvégén szoktam is.De, nekem ez szabadidős tevékenység.
Azt nem csinálnám, mint sokan,hogy megfőznek több napra és aszt eszik több napig.Ugyanazt enni mindennap unalmas is, nem teszi élvezetessé az ebédet.
1.
Én nem lakodalmat főzök, csak annyit amenyi elfogy.
A hűtő meg a mikró nem csinál erős és kellemetlen mellékízt, mint a fagyasztás.
A menzakoszt meg vállalati koszt íze több emelettel rosszabb, mint az 1-2 napig sima hűtőben tárolt otthoni ételé. Hát ezért tartanak ufónak, hogy te inkább megeszed az ócska, ízetlen "friss" kajákat.
Másnap nem lesz semmi baja az ételnek.
Lehet az a gond hogy nem voltál még igazán éhes.
Aki ráér minden nap frisset főzni meg annyit hogy el is fogyjon annak hajrá.
Te látom mindig elvártad mástól a frisset. Anyádtól vártad el gyerek ként. Utána menzán. Majd munkavállaló ként vállalati étterem meg pizza...
Ha magadnak kéne megfőzni, megvenni az alapanyagot minden nap főzni munka után lehet nem lenne olyan buli.
Amúgy alapból hülyeség főzni kis adagot pl 3embernek 3 tányérnyi valamit.
Azért a kis adagért kínlódni a konyhába.
Akkor már többet főz az ember gazdaságosabb. És másnapra akár harmad napra is meg van a kaja.
2-3 tányér húslevesért biztos nem kínlódnék órákat a 2 L-es fazék mellett.
Vagy 2-3db csirkecombért nekiállni egyáltalán befogni a tepsit..
Alapból energia meg idő pocséklás. Ha már főz az ember akkor többet.
Alapból a gulyás meg töltött káposzta több naposan jó. Mert akkorra összeérnek az ízek.
A rakott dolgok is több napig eltarthatók.
De ahogy írtam te mindig megkaptad a kész főtt kaját a katinba.
Azért vagy finnyás meg talán lusta hogy főzz magadnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!