Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért számít akkora furcsaságn...

Miért számít akkora furcsaságnak, ha valaki nem eszi meg a másnapos, több napos, újra melegített ételt?

Figyelt kérdés

Én például ilyen vagyok.

Anyám mindig kiakasztott, mert mindenkinek panaszkodtak,hogy "jaj milyen finnyás".


Gyerekkoromban sem ettem meg.Egyszer rám erőltették és kihánytam.

Anyám párszor próbált "átverni" de sikertelenül, egyből megérzem az ételen a hűtős, állott ízt vagy a mikrohullámok által hagyott mellékízt.



Általános iskolás és gimnazista koromban menzás voltam, kaptam friss ebédet mindennap.

Egyetemen is megtudtam oldani,hogy mindig friss ebédet egyek.

Munkavállalóként meg különösen nem probléma, van vállalati étterem.De, amikor unom, akkor rendelek pizzát.


Sokan, emiatt ufónak néznek,pedig megtudom magamnak oldani ,hogy mindig frisset egyek ebédre.


Szeretek főzni, hétvégén szoktam is.De, nekem ez szabadidős tevékenység.



Azt nem csinálnám, mint sokan,hogy megfőznek több napra és aszt eszik több napig.Ugyanazt enni mindennap unalmas is, nem teszi élvezetessé az ebédet.


aug. 19. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Amikor valaki(k) 14 literes bográcsban főznek pl babgulyást, aznap esznek belőle, másnap kidobják? A nagy lósz@rt. Ha 3-4 napig is van belőle, bizony hogy azt eszik, semmi baja nincs. Elég drágaság van hogy pocsékoljon bárki is, és takarékosabb is több napra főzni.
aug. 19. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

1.


Én nem lakodalmat főzök, csak annyit amenyi elfogy.

aug. 19. 11:27
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Mert pazarlásnak tartják. Nalunk sem eszik senki rajtam kívül másnapos ételt és nekem is csak pár van, amit hajlandó vagyok másnap megenni. Más kérdés, hogy nálunk étel sosem megy a kukába: egyrészt megtanultam az elmúlt +/- 40 év alatt, amióta főzök, hogy mennyi az, ami biztosan el fog fogyni, másrészt van olyan ismerősöm, aki kifejezetten szívesen fogad maradék ételt tőlem.
aug. 19. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
De akkor mi ez, ha nem finnyásság? :D Van ilyen, nincs ezzel baj, ha neked nem probléma. Véleménye meg mindenkinek lehet, nem kell velük foglalkozni.
aug. 19. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

A hűtő meg a mikró nem csinál erős és kellemetlen mellékízt, mint a fagyasztás.

A menzakoszt meg vállalati koszt íze több emelettel rosszabb, mint az 1-2 napig sima hűtőben tárolt otthoni ételé. Hát ezért tartanak ufónak, hogy te inkább megeszed az ócska, ízetlen "friss" kajákat.

aug. 19. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

Másnap nem lesz semmi baja az ételnek.

Lehet az a gond hogy nem voltál még igazán éhes.

aug. 19. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Nekem nem unalmas és én tudom élvezni, ha van valami jó kajám, akár több napig.
aug. 19. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Én a fordított eset vagyok, mindig kifejezetten szerettem a maradékokat, sok esetben módosítva, most két éve nem tudok semmilyen pár órás ételt sem megenni, mert hiszataminintoleranciám lett, minden ilyen ételtöl asztmaszerü rohamot kapok, az arcom beödémásodik, tele leszek csalánkiütésekkel, szóval nem vicces a dolog.
aug. 19. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
nálunk sem gond ha másnapra is marad a fötėttelböl.
aug. 19. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
67%

Aki ráér minden nap frisset főzni meg annyit hogy el is fogyjon annak hajrá.


Te látom mindig elvártad mástól a frisset. Anyádtól vártad el gyerek ként. Utána menzán. Majd munkavállaló ként vállalati étterem meg pizza...

Ha magadnak kéne megfőzni, megvenni az alapanyagot minden nap főzni munka után lehet nem lenne olyan buli.

Amúgy alapból hülyeség főzni kis adagot pl 3embernek 3 tányérnyi valamit.

Azért a kis adagért kínlódni a konyhába.

Akkor már többet főz az ember gazdaságosabb. És másnapra akár harmad napra is meg van a kaja.

2-3 tányér húslevesért biztos nem kínlódnék órákat a 2 L-es fazék mellett.

Vagy 2-3db csirkecombért nekiállni egyáltalán befogni a tepsit..


Alapból energia meg idő pocséklás. Ha már főz az ember akkor többet.

Alapból a gulyás meg töltött káposzta több naposan jó. Mert akkorra összeérnek az ízek.

A rakott dolgok is több napig eltarthatók.


De ahogy írtam te mindig megkaptad a kész főtt kaját a katinba.

Azért vagy finnyás meg talán lusta hogy főzz magadnak...

aug. 20. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!