Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az öntöttvas serpenyőkben...

Az öntöttvas serpenyőkben milyen sütni? Nem ég oda a hús vagy zöldség? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Eddig teflon bevonatú serpenyőt használtunk, de állítólag az egészségtelen.

Ritkán sütünk húst, de érdekel.

Zöldség nem ég le benne?



aug. 17. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Nehezebben ég le benne az étel.

Amúgy a "teflon" gyártásából már jó pár éve kitiltották a fluort, ami miatt veszélyes volt. Tehát a tapadásmentes eszközök már nem veszélyesek.

aug. 17. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Az öntöttvas edényeket elöször be kell avatni, azaz zsiradékot sütni benne, amíg egyenletes bevonat lesz belül a felületén.

Ettöl kezdve úgy viselkedik, mint egy tapadásmentes serpenyö, amíg nem súrolod le mosogatószerrel a bevonatot

aug. 17. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Sütés előtt ki kell égetni picit füstöltetni, zsiradék ki és a hús nem ég le.
aug. 17. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A 2. Válaszoló leírta!

Annyival egészíteném ki, hogy tisztítsd mosogatószueres szivaccsal, de ahogy írta,ne súrold! Nem baj ha látszik a " patinája", de tényleg jobb lehet mint a teflon.

aug. 17. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Öntvény serpenyő beavatás vagy cast pan seasoning keresés nagyon sok, gyakorlatba egy az egyben átültethető videót talál youtubeon, de faék egyszerű egyébként: minél nagyobb teljesítményű lángon, esetleges kigyulladásra és égve hagyásra is alkalmas helyen áttörlöd egy kevés olvadt zsírral, én papírtörlővel szoktam eloszlatni, ami kicsit ugyan pazarló, de nagyon hatékony. Füstöl, mint a barom, és eléggé emberes lángteljesítménynél ki is gyullad, aztán amikor kész, akkor szép mélybarna felület és egy kis hófehér hamu marad rajta, amit ha elhűl, lefújok és leseprek papírtörlővel, majd egy másikkal újrazsírozom vékonyan, és úgy teszem el. A kintieket kint, fedett helyen, folpackba vagy jobb zacskóba csomagolva teljesen zártan.

Bent a kedvencem a szögletes, bordás aljú serpenyő. Kevés helyen érintkezik a nagyobb darabban sütendő bármikkel, a tömege miatt pedig a bordák közt is sugárzott hővel nagyon szépen dolgozik még leheletnyi zsiradékkal készülő recepteknél is, de valahogy a bordákat ellepő zsírban is sokkal szebb a pirulás, sokkal egyenletesebb és valahogy mélyebbre hatoló, és ezt nagyon kuriózumszámba menő lenne teflonostól megkapni, mert kanyarban nincs a tömegük az öntvényhez képest többnyire.

aug. 18. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!