Öntöttvas vagy zománcozott öntöttvas sütőtálat ajánlotok?
Ha óvatosan bánsz vele, én is (kivételesen) a zománcozottra szavazok.
Amúgy a natúrt jobban szeretem.
De kenyérsütésnél nem sérül a felület, nem kap nagy mechanikai behatásokat, így a zománc sokáig tökéletesen ép maradhat.
Azon kívül a kenyér nem zsíros.
Az öntött vas felületének jót tesz, ha "belediffundál" a felületi molekuláiba a zsiradék. Ez nem szennyeződés, konkrétan beleég az anyagba, egy jó tapadásmentes felületet létrehozva.
A kenyérnél ilyen nincs, ellenben van telített gőzben sütés (első 10-15 perc)
ez pedig mind azt a kockázatot erősíti, hogy idővel rozsdásodásnak indulhat a felület.
Egyébiránt hobbiból hébehóba én is sütök itthon 1-1 alkalommal kenyeret, de semmiféle formát nem használok hozzá.
És úgy gondolom, szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy vannak ezen a téren sikereim. Szóval ez tulajdonképpen mire kell?
Én simán sütőpapíron sütöm, egy akármilyen tepsiben.
Ha az aljának több pirulás kell, akkor az utolsó 20-30 percben (mikor már van tartása) csak a rácson, hogy érje a forró levegő, mindenféle tepsi nélkül.
Mi is sütőpapíron tepsiben sütjük.
Nekünk bevált. Tálban még nem próbáltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!