Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zománcozott öntöttvas serpenyő...

Zománcozott öntöttvas serpenyőből melyiket (pl perfect home?)érdemes venni és aki használja, mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
Kerámia bevonatos serpenyőm karcos és sürgősen vennék valami egészségesebbet.

2020. máj. 18. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Uhh ez engem is érdekelne, azokat nézegetem pont.

Remélem jó sok hasznos válasz jön :)

2020. máj. 18. 09:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Jókat hallottam a Perfect Homeról, de nem tudom hol laksz, a Nyíregyházi KGST piacon román árusok kiváló Bonyhádi zománcozott edényeket árulnak. 2 lábosom van onnan, amolyan hagyományos piros kívül, belül szürke-fehér "pöttyös".

Egyébként én az Aldiban vettem, háááát, már bánom, hogy nem hamarabb.

Egyszerűen imádom!!!

Igaz, a lábas egész pontosan alumínium öntvény lábas fedővel, sütőbe is betehető. De indukciós lapon is használható.

Viszont a másik szett, az 3 hete volt az Aldiban, vasserpenyő készlet, azon nincs zománc sem, így be kell avatni első használat előtt, mint valami rituálé :)

2020. máj. 18. 11:14
 3/11 A kérdező kommentje:

Budapesten lakom.

Most már kezdek egyre bizonytalanabb lenni, mit érdemes venni.

Mindenhol mást írnak arról, hogy melyik edény/ serpenyő egészséges. oké, hogy teflont nem veszek, de mi a helyzet a kerámis bevonattal, gránit bevonattal, zománcozott termékekkel? Mindegyik mérgező, ha megsérül?

2020. máj. 18. 13:22
 4/11 A kérdező kommentje:

A sima öntöttvasat azért nem szeretném, mert rokonomnak van és állandóan zsírozni kell, különben rozsdásodik.

A perfect home márkával volt rossz tapasztalatom (silány minőségű kukta), ezért érdekelne, hogy konkrétan az öntöttvasról mi a vélemény.

2020. máj. 18. 14:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A perfect home és a bonyhádi nagy kaki Mind a kettőből van nálunk. Utoljára bonyhádit vettem mert jókat olvastam róla..Mind a kettőről elmondható az, hogy a zománc réteg nagyon vékony. Szóval elég könnyű elkoptatni ha nem vigyázol rá.

Amit talán tudok ajánlani fazékból az a tchibonak a terméke.

[link]

Dupla zománc réteg van benne, szóval papíron tartósnak kell lennie. Én nem vettem meg, mert én a barátnőmmel külön főzünk. Családosoknak biztos jó. Nekünk túl nagy.

Kérdezted, hogy mi egészséges meg mi nem..

Amit tudok ajánlani serpenyőből az szintén a tchibo sajátja, amely kerámia

[link]

Ezt pl megvettem. Csak dicsérni tudom. Az ételeknek természetesebb izük van benne mint a teflonosban.

Amit tudni érdemes..Itthon minőségi tapadásmentes kerámia serőnyőket a tchibotól tudsz venni. Az egyik legnagyobb tapadásmentes kerámia felületet a greblon csinálja. Német cég. 2 fajta termékük van. a c és a ck tipusú bevonat. a c tartalmaz kerámiát és ptfe-t azaz teflont. a ck pedig csak kerámia, ráadásul dupla bevonatos. Az általam linkelt serpenyő ck2 minősítésű.

[link] oldalon talalod a hazai legminőségibb cuccokat. Pl találsz szintiszta kerámia edényeket amelyek tényleg semmi káros anyagot nem tartalmaznak..cserébe macerás a használatuk és drágák. 30e felett.

Itthon sajna nincs piaca a megfizethető de jó termékeknek.

Van még egy szintén nagyon jó tapadásmentes kerámia gyártó cég. A thermolon. Thermolon serpenyőket a greenlife és a greenpan márkák használnak. Greenlife amerikában rendelhető, greenpan pedig itthonra is kiszálitják angliából vagy németektől. A greenpan angol termék.

egyetlen egy helyről tudod megrendelni...amazonról.

Amit róluk érdemes tudni, hogy a cuccaik ptfe, ólom, kadmium és minden más toxikus anyagtól mentes. kb 6-10e ft között vannak az edényeik, serpenyőik. én egy 5 szettes készletet vettem tölük. 3fazék 2 serpenyő. szálitással együtt 61e. ennél persze tudsz olcsóbban is, csak a minőség javára fog menni szerintem.

A tchibotól már 3hete várom a választ, hogy a serpenyőjük kadmium és olóm mentes e (ezeket általában tartalmazzák a noném tapadásmentes kerámia serpenyők).

Ill a végére, hogy miből mi oldódik:

Vasból vas

rozsdamentes acél - nikkel és króm

teflon: ptfe hajlamos már közepes hömérségleten toxikus anyagokat kibocsájtani ami érintkezik az étellel, illetve füstölni.

szóval ami elfogadható a zománc és a kerámia...csak jól utána kell nézni, hogy mit veszel meg.

2020. máj. 18. 17:49
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm. A zománcból mi oldódik, ha lepattan egy darab?

A kerámia szimpatikus, de miért macerás a használata?

2020. máj. 19. 10:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Vajon a titán serpenyő zafir vagy gyémánt bevonattal milyen? Nagyon új és bármi kiderülhet róla, vagy nem veszélyes?
2020. máj. 19. 10:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugye attol meg, hogy zomancozott,nem jelenti azt, hogy teljesen zomancbol van. A megfelelo hoelvezetes illetve koltseghatekonysag miatt a retegek tobb anyagbol vannak. Szoval pl ha a zomanc reteg lepattan akkor altalaban valami fekete cuccot latsz..ami lehet akar aluminium (olcso eszkozoknel altalaban az szokott lenni) is, amely alzheimert okozhat, vagy gyomorpanaszokat, allergias reakciokat.

A tiszta keramia azert maceras mert vigyazni kell ra mert torekeny es nem birja a magas holepcsot. Egyenletesen kell felmelegitened, maskulonben a hősokktol elkezdhet repedezni. Szoval illik turelmesnek lenni.

Ertsd: nem ajanlott ratenni a tuzhelyre majd egybol a legmagasabb fokozaton bekapcsolni.

A titan serpenyo zafir vagy gyemant bevonattal nagyon hizelgo. Valoazinuleg a woll markara gondolsz. A problema ezzel csak az, hogy a tapadas mentes bevonata ptfe + zafir/gyemant por.

Azaz teflont tartalmaz, ezt termeszetesen nem reklamozzak es a leirasban sincs. Olyan edenyeket, serpenyoket nem szivesen vasarolok amely nem irja le hogy mit is tartalmaz pontosan.

2020. máj. 19. 11:26
 9/11 anonim válasza:
100%
Úgy találtam meg ezt a témát, hogy vettem egy Perfect Home zománcozott öntöttvas mini palacsintasütőt amin a második sütés után megrepedezett a zománc ami láthatóan permetezve van. Egyenletlen és az egyik részére annyira kevés jutott, hogy szinte látható alatta az öntöttvas.
2023. febr. 26. 20:06
 10/11 HajnalkaZoé válasza:
100%

Sziasztok!

Már teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyen serpenyőt vegyek.

Teflon meg a többi bevonatos társai szóba se jöhetnek, öntött vas nehéz, a rozsdamentes serpenyőre gondoltam, ezen belül is több fajta összetételű, arányú van, melyik a jobb?

Van a 18/0,itt 18% a króm tartalom, nincsen nikkel. Van a 18/10 itt 18% króm és 10% nikkel tartalom van, meg van még 21/0, itt 21% a króm tartalom, itt sincs nikkel.

Pl. rántott húst szeretnék sütni a serpenyőben, akkor melyiket válasszam ?

Sütéskor a rozsdamentes serpenyőből is oldódhat a króm és nikkel tartalom?

A multivitaminban is van króm, az más kötésű, ártalmas ?

Valaki tudna nekem válaszolni?

Már nagyon szeretnék egy jó serpenyőt venni.

Köszönöm előre is a válaszokat. 🙂

SOS

jan. 31. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!