Zománcozott öntöttvas serpenyőből melyiket (pl perfect home?)érdemes venni és aki használja, mi a tapasztalata?
Uhh ez engem is érdekelne, azokat nézegetem pont.
Remélem jó sok hasznos válasz jön :)
Jókat hallottam a Perfect Homeról, de nem tudom hol laksz, a Nyíregyházi KGST piacon román árusok kiváló Bonyhádi zománcozott edényeket árulnak. 2 lábosom van onnan, amolyan hagyományos piros kívül, belül szürke-fehér "pöttyös".
Egyébként én az Aldiban vettem, háááát, már bánom, hogy nem hamarabb.
Egyszerűen imádom!!!
Igaz, a lábas egész pontosan alumínium öntvény lábas fedővel, sütőbe is betehető. De indukciós lapon is használható.
Viszont a másik szett, az 3 hete volt az Aldiban, vasserpenyő készlet, azon nincs zománc sem, így be kell avatni első használat előtt, mint valami rituálé :)
Budapesten lakom.
Most már kezdek egyre bizonytalanabb lenni, mit érdemes venni.
Mindenhol mást írnak arról, hogy melyik edény/ serpenyő egészséges. oké, hogy teflont nem veszek, de mi a helyzet a kerámis bevonattal, gránit bevonattal, zománcozott termékekkel? Mindegyik mérgező, ha megsérül?
A sima öntöttvasat azért nem szeretném, mert rokonomnak van és állandóan zsírozni kell, különben rozsdásodik.
A perfect home márkával volt rossz tapasztalatom (silány minőségű kukta), ezért érdekelne, hogy konkrétan az öntöttvasról mi a vélemény.
Szia.
A perfect home és a bonyhádi nagy kaki Mind a kettőből van nálunk. Utoljára bonyhádit vettem mert jókat olvastam róla..Mind a kettőről elmondható az, hogy a zománc réteg nagyon vékony. Szóval elég könnyű elkoptatni ha nem vigyázol rá.
Amit talán tudok ajánlani fazékból az a tchibonak a terméke.
Dupla zománc réteg van benne, szóval papíron tartósnak kell lennie. Én nem vettem meg, mert én a barátnőmmel külön főzünk. Családosoknak biztos jó. Nekünk túl nagy.
Kérdezted, hogy mi egészséges meg mi nem..
Amit tudok ajánlani serpenyőből az szintén a tchibo sajátja, amely kerámia
Ezt pl megvettem. Csak dicsérni tudom. Az ételeknek természetesebb izük van benne mint a teflonosban.
Amit tudni érdemes..Itthon minőségi tapadásmentes kerámia serőnyőket a tchibotól tudsz venni. Az egyik legnagyobb tapadásmentes kerámia felületet a greblon csinálja. Német cég. 2 fajta termékük van. a c és a ck tipusú bevonat. a c tartalmaz kerámiát és ptfe-t azaz teflont. a ck pedig csak kerámia, ráadásul dupla bevonatos. Az általam linkelt serpenyő ck2 minősítésű.
[link] oldalon talalod a hazai legminőségibb cuccokat. Pl találsz szintiszta kerámia edényeket amelyek tényleg semmi káros anyagot nem tartalmaznak..cserébe macerás a használatuk és drágák. 30e felett.
Itthon sajna nincs piaca a megfizethető de jó termékeknek.
Van még egy szintén nagyon jó tapadásmentes kerámia gyártó cég. A thermolon. Thermolon serpenyőket a greenlife és a greenpan márkák használnak. Greenlife amerikában rendelhető, greenpan pedig itthonra is kiszálitják angliából vagy németektől. A greenpan angol termék.
egyetlen egy helyről tudod megrendelni...amazonról.
Amit róluk érdemes tudni, hogy a cuccaik ptfe, ólom, kadmium és minden más toxikus anyagtól mentes. kb 6-10e ft között vannak az edényeik, serpenyőik. én egy 5 szettes készletet vettem tölük. 3fazék 2 serpenyő. szálitással együtt 61e. ennél persze tudsz olcsóbban is, csak a minőség javára fog menni szerintem.
A tchibotól már 3hete várom a választ, hogy a serpenyőjük kadmium és olóm mentes e (ezeket általában tartalmazzák a noném tapadásmentes kerámia serpenyők).
Ill a végére, hogy miből mi oldódik:
Vasból vas
rozsdamentes acél - nikkel és króm
teflon: ptfe hajlamos már közepes hömérségleten toxikus anyagokat kibocsájtani ami érintkezik az étellel, illetve füstölni.
szóval ami elfogadható a zománc és a kerámia...csak jól utána kell nézni, hogy mit veszel meg.
Köszönöm. A zománcból mi oldódik, ha lepattan egy darab?
A kerámia szimpatikus, de miért macerás a használata?
Ugye attol meg, hogy zomancozott,nem jelenti azt, hogy teljesen zomancbol van. A megfelelo hoelvezetes illetve koltseghatekonysag miatt a retegek tobb anyagbol vannak. Szoval pl ha a zomanc reteg lepattan akkor altalaban valami fekete cuccot latsz..ami lehet akar aluminium (olcso eszkozoknel altalaban az szokott lenni) is, amely alzheimert okozhat, vagy gyomorpanaszokat, allergias reakciokat.
A tiszta keramia azert maceras mert vigyazni kell ra mert torekeny es nem birja a magas holepcsot. Egyenletesen kell felmelegitened, maskulonben a hősokktol elkezdhet repedezni. Szoval illik turelmesnek lenni.
Ertsd: nem ajanlott ratenni a tuzhelyre majd egybol a legmagasabb fokozaton bekapcsolni.
A titan serpenyo zafir vagy gyemant bevonattal nagyon hizelgo. Valoazinuleg a woll markara gondolsz. A problema ezzel csak az, hogy a tapadas mentes bevonata ptfe + zafir/gyemant por.
Azaz teflont tartalmaz, ezt termeszetesen nem reklamozzak es a leirasban sincs. Olyan edenyeket, serpenyoket nem szivesen vasarolok amely nem irja le hogy mit is tartalmaz pontosan.
Sziasztok!
Már teljesen elbizonytalanodtam, hogy milyen serpenyőt vegyek.
Teflon meg a többi bevonatos társai szóba se jöhetnek, öntött vas nehéz, a rozsdamentes serpenyőre gondoltam, ezen belül is több fajta összetételű, arányú van, melyik a jobb?
Van a 18/0,itt 18% a króm tartalom, nincsen nikkel. Van a 18/10 itt 18% króm és 10% nikkel tartalom van, meg van még 21/0, itt 21% a króm tartalom, itt sincs nikkel.
Pl. rántott húst szeretnék sütni a serpenyőben, akkor melyiket válasszam ?
Sütéskor a rozsdamentes serpenyőből is oldódhat a króm és nikkel tartalom?
A multivitaminban is van króm, az más kötésű, ártalmas ?
Valaki tudna nekem válaszolni?
Már nagyon szeretnék egy jó serpenyőt venni.
Köszönöm előre is a válaszokat. 🙂
SOS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!