Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy edényboltba láttam Kínai...

Egy edényboltba láttam Kínai öntöttvas edényt-fedővel, mit lehet ebben készíteni (sütőben használható? ) és van valakinek erről tapasztalata?

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 08:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Bármit lehet benne készíteni. Főként kínai kajákhoz való eredetileg, de bármilyen hús, zöldség sütésére alkalmas. Én pl. a brassóit és a paellát is ebben készítem. Sütőben is használható ( a fedele nélkül, mert azt nem jó betenni), de minek? Arra való a tepsi. Van tapasztalatom(biztosan még másoknak is), de egyszerűbb, ha magadnak tapasztalod ki.

Annyi tanácsot adnék, hogy inkább vékonyabb falú wokot válassz az öntöttvas helyett, mert a vas nagyon nehéz. Bár összekötheted a főzést a fitneszedzéssel, amikor rakosgatod ide-oda:D

2010. márc. 20. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Mindenre használható főzésre sütésre a vastagsága és a hővezetése miatt teljesen egyenletesen melegedik.
2010. márc. 20. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

"vékonyabb falú wokot válassz az öntöttvas helyett"


A lábas másra való nem lehet a kettőt összevetni.Töltött káposztát sóletet nem lehet a wokban csinálni.

2010. márc. 20. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
A vékonyabb falú wok nem azonos a lábassal, nem is mondtam ilyet szerintem. Csupán más anyagból készül. A wokot a formája teszi azzá, ami, az anyaga, vastagsága sokféle lehet. Egyébként ázsiában mindent abban készítenek, pl. a levest is. Amúgy vígan lehet benne csinálni akár töltött káposztát is, semmi baja nem lesz sem az edénynek, sem a káposztának. A sóletet (én például) sütőben készítem, cserépedényben.
2010. márc. 20. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Régen vidéken sokan használták az öntöttvas edényt.Mivel vastag a fala tarja a hőt,hamarább készül benne az étel.Sütőbe használták leginkább,káposztához,sólethez,marhapörkölthöz,de fent is használható,pl-tyúkhús leves,sonka főzés,pacal-jobban puhul benne minden,gyorsabb a főzés.ZS
2010. márc. 20. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Öntöttvas edényt láttál vagy wokkot?.ZS
2010. márc. 20. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Bár nem én vagyok a kérdező, de láthatott öntöttvas wokot. Nekem is van olyan. Gyakoribb ugyan a más anyagból készült, de öntöttvas is kapható (legalábbis régebben kapható volt, az enyém már vagy 8 éves)
2010. márc. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A kérdés öntöttvas edényre vonatkozott,amit lehet kapni,olyan mint a rendes edény,csak nehéz vastag.A válaszok pedig a wokról szóltak ezért kérdeztem meg.A két féle edényt teljesen másra használják.ZS
2010. márc. 21. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

A kérdés kínai öntöttvas edényről szól. Innen ered, hogy wokra gondolt mindenki, bár igazad van, nem egyértelmű.

Lehet akár egy kínában gyártott öntöttvas lábas, vagy sütőbe való edény is.

Hátha benéz a kérdező, és elmondja.

2010. márc. 21. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy szóval sincs a kérdésben, hogy wokról lenne szó...

"Innen ered, hogy wokra gondolt mindenki" Nem mindenki, csak akinek nem megy az értő olvasás.

2020. szept. 21. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!