Miért kell kinyomkodni a levet a reszelt krumpliból, ha sztapacskát főzünk?
A sztrapacska receptek mindegyikénél azt írják, hogy lereszeljük a krumplit és kinyomkodjuk a levét.
Viszont a hozzávalóknál meg azt írják, hogy (tojás, liszt só mellé) vizet teszünk hozzá.
Ezt így miért? Mi értelme?
#1
DE a krumplilé is nagyrészt víz, vagyis egyfelől kidobjuk, másfelől visszapótoljuk.
Elvileg fözhetnéd a kicsavart lében is :) :)
Ha nem csavarják ki a levét, akkor legalább ötszörös mennyiségü liszt kellene hozzá, egész más lenne az íze, kb egy nokedli pici krumplival, amit érezni sem lehetne rajta.
Ha nagyjából megtartom a 2 rész krumpli, egy rész liszt arányt mint minden rendes krumplis tésztánál, akkor miért lesz lisztízű?
A különbség csak annyi lenne, hogy nem teszek vizet, hanem csak a saját levét használom.
Miért nem lesz nokedlitészta állagú?
Kicsavarsz X mennyiségü levet, ennek csak kis hányadát pótolod vízzel, söt sok esetben nem is kell bele.
Ha nem csavarod ki, akkor folyékony marad, nem tudod normálisan szaggatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!