Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a “chili”(mint készétel)...

Mi az a “chili”(mint készétel) amit az amerikai filmekben sorozatokban sokszor felhoznak?

Figyelt kérdés

A chilis babra gondoltam, de a Columbo sorozatban példának okáért a hadnagy úgy kéri, hogy “babbal vagy anélkül”.


Chilifőző versenyek vannak showműsorokban.


Más filmben is hallottam már.


Mi ez az étel?

Sima chilit nem talàlok magyar receptoldalon.


júl. 13. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

[link]


Chili con carne-hússal

Chili sin carne -hús nelkul

júl. 13. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
csilisbab, bab nélkül
júl. 13. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

A chilinek nem kötelező tartozéka a bab, csak a magyar koztudatba ment át úgy, hogy igen.

Itt egy amerikai chili recept. Bab nélkül. [link]

júl. 14. 05:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

A chili con carne jelentése chili(paprika) hússal. A már nem éppen friss húsból próbáltak ehető ételt készíteni, úgy hogy agyon nyomták csípős paprikával. Így nem érződött, hogy már szaga van.


Egy nagyon megosztó, vitatott étel. Egyesek szerint Mexikói, mások szerint USA-beli (én meg úgy vélem Mexikó ide is, oda is tartozott).

Az összetevőkön is folyton megy a vita, hogy melyik az igazi. Van, aki elborzad a csokin és fahéjon. De hát arrafelé a csokoládét fűszerként (is) használják. Ugyanolyan természetes, mint errefelé a fűszerpaprika, bors, kömény.

júl. 14. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
72%
Na igen, 4. A csoki átlag ember számára az édes tejcsoki. Ételhez viszont a magas kakaotartalmu étcsokoládét használják, ám megcsak nem is edes
júl. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Annyira nem hátast dobós ám az a fahéj vagy a csoki. Meg úgy általában az édes íz a húsételeknél


Szerintem aki eljut a nemzetközi konyhákig, csomószor lát ilyet.


Az összes indiai curry fahéjjal, ánizzsal, szekfűszeggel indul.

A mézes-mustáros csirkében is ott a méz.

A kínai receptek nagy része karamellizált húsokkal dolgozik, ami nagy cukorkristályokat jelent.

Sertéshez isteni az alma, a körte. Az arabok aszalt szilvát tesznek a bárányhoz.

A francia hagymaleveshez is kell a cukor, de még a nagymamám is tesz a borsófőzelékbe.



Nincs ebben semmi, a marha mellé illik az a csokoládé íz, mind a kettő mély, krémes íz.

júl. 16. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!