Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muszáj a kuktát a minimum...

Muszáj a kuktát a minimum jelig tölteni?

Figyelt kérdés

BerlingerHaus 6 literes TURBO Kuktám van. Nagyon szeretem de ha csak kb 1 - 1,5 kg húsból szeretnék főzni benne pörköltet, akkor árányaiban nagyon sok vizet kell tennem ahhoz a kuktába, hogy a minimum jelig legyen a szint.

Nyilván utána el szoktam főzni a felesleget, de ezzel is csak az időm megy el, holott a cél az lenne, hogy hamarabb készen legyek.

Mi történik ha nem töltöm jelig? Leég vagy csak nem lesz elegendő a nyomás benne és nem készül el az étel rövid idő alatt?

jún. 29. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Nem lesz elegendő nyomás.
jún. 29. 21:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm. Akkor ezentúl sokat főzök benne.
jún. 29. 21:40
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Pörkölt jól fagyasztható, a maradékot elteheted későbbre.
jún. 29. 21:44
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, szoktam. Mindent is lefagyasztok. Kicsi gyerekeink vannak és a legkevesebb időből van nálunk.

A másik dilemma az edény, hogy mibe fagyasszam. Ikeas műanyag ételtároló kb 3- max 4 kör után kuka. Tiszta nyomott lesz pedig nem mikróban olvasztom ki...

De gondolom a drágábbakkal is hasonló lenne a helyzet.

jún. 29. 21:53
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Létezik üveg:

[link]

Vagy most nyáron betárazol fagyisdobozból.

jún. 30. 01:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Műanyagból is van jobb minőségű, ami sokkal többet kibír, csak nyilván többe kerül. Meg ugye nem szabad színig tölteni.
jún. 30. 05:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Addig kell legalább.De ha hát literes és 1.5 kg húsból főzöl pörköltet akkor simán eléri a minimumot.
jún. 30. 08:28
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

"A másik dilemma az edény, hogy mibe fagyasszam."

Mi a legtöbb dolgot egyszerű bolti zacsiba fagyasztjuk, amibe pld. a zsömléket, gyümölcsöket szoktuk tenni. A célra tökéletes, helytakarékos, olcsó.

jún. 30. 09:22
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket.
jún. 30. 20:42
 10/11 anonim ***** válasza:
A bolti zacsi túl vékony. De lehet kapni speciális vastagabb zacsit fagyasztási célra.
júl. 1. 04:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!