Finom diókrém receptet írnátok?
Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 19:25
1/1 anonim válasza:
HOZZÁVALÓK:
46 dkg cukor
46 dkg vaj
1,6 dl vín
20 dkg dió
7 cl rum
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot feltesszük a vízben forrni, és gyakran kevergetjük. Forrás után a képződő habot ecsettel leszedjük, és az edény oldalára lerakódott cukorkristályokat a folyadékba mossuk. Kb. 10 percig főzzük, és megpróbáljuk, jó e már a masszánk. ezt úgy tesszzük, hogy belemártunk egy fakanalat, amit utána hideg víz alá teszünk. ezek után megpróbáljuk, hogy tudunk e golyót formálni a cukrorból. Ha igen, leveszük a tűzről és békén hagyjuk, míg ki nem hül. Addig felverjük a vajat, és mikor kihűlt a cukor, a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a finomra darabolt diót és a rumot. Fontos, hogy jó levegősen keverjük el, mert az teszi habossá a krémet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!