Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyanok válaszát várom aki...

Olyanok válaszát várom aki cukorbeteg? .

Figyelt kérdés

Barátomat szeretném szülinapja alkalmából meglepni palacsintatortával, és azt szeretném kérdezni, hogy ezt igy megeheti-e ahogy én elkésziteném.

Szóval: ugye csinálnék egy pár palacsintát(tud valaki olyan palacsinta receptet ami jó a cukrosoknak?) a palacsintákat megkenném vagy gesztenyekrémmel, vagy pedig diabetikus pudingokkal és a végén az egészet leönteném csokimázzal. A tetejére milyen diszitést tehetnék?

Jó ez igy vagy változtassak valamin?

És valakinek van bevált palacsinta receptje amit ehetnek cukorbetegek is? Vagy a rendes palacsintát is megehetik?

Előre is köszi.

2010. okt. 29. 18:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet enni palacsintát, ha nincs a tésztájában cukor, de csak nagyon keveset. A fehér liszt nagyon megdobja a vércukrot. Én ebédre leves mellé, kb. 2 darabot ehetek, bár elég szigorú, 180-as diétán vagyok. Figyelj, hogy a gesztenye massza és a csoki édesítővel készüljön, azt is módjával, mert némelyik hashajtó hatású. Díszítésnek a gyümölcs féléket ajánlom a banán és szőlő kivételével.
2010. okt. 29. 18:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem tartom jó ötletnek, mert csak egy-két falatot ehetne belőle. Inkább válassz innen valamit: [link]
2010. okt. 30. 10:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Készítsed Graham lisztből, vagy barna lisztből, lassabban lebomló szénhidrát van bennük, így nem emeli annyira a vércukrot, mint a fehér liszt. Létezik gyümölcscukor ugyanilyen tulajdonsággal, én azt szoktam beletenni. És most már mindent lehet lassan kapni diabetikusba :)
2010. nov. 29. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!