Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki rakott mar el savanyu...

Aki rakott mar el savanyu kaposztat, hany fok az idealis a kaposztanak? Van olyan hogy tul meleg van neki?

Figyelt kérdés

#Befött
máj. 31. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyílván van.
máj. 31. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Es hany fok a tul meleg?
máj. 31. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
30 már biztosan
máj. 31. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Sok éve savanyítok káposztát, csak nem hordóba, hanem literes üvegekbe teszem el - így egy-egy adagot kell csak felbontani.

A káposztát elöször 15-20 fokon tartom kb két hétig, utána 10 fok alatti hömérséklet az optimális.

Ennek föleg akkor van jelentösége, ha hordóban van, mivel az nyitott, nincs lezárva, ezért hamar túlérik, ellágyul, megpimpósodik.

Üvegben ilyen probléma nincs, mivel légmentesen le van zárva, ezért akár 20 fokon sem lesz baja.

máj. 31. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves #4!

Köszönöm a valaszod!

Szerinted lehet valamilyen modszerrel 27-30 fokon kaposztat savanyitani?

máj. 31. 10:04
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezért szokták ősszel mert a nagy meleg sem jó neki.

Más ki kérdés hogy ilyenkor savanyítani való káposzta sem nagyon van.

máj. 31. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!