Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őszi hangulatú ételek mik...

Őszi hangulatú ételek mik lehetnek?

Figyelt kérdés
Szülinapozunk hétvégén, és szeretnék valami hangulatos ebédet főzni, sütni a családnak. Ilyenekre gondoltam: kacsasült, sütőtök, sült alma, forralt bor.
2010. okt. 28. 17:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem agy narancsos/almás fahéjas süti még beleillene a képbe.
2010. okt. 28. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Őszi hangulatú ételek inkább a szőlős és szilvás ételek.
2010. okt. 28. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Őszi pulyka pl :)

Őszibarackkal töltött pulykamell diós bundában sütve :)

2010. okt. 28. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Rozmaringos-sütőtökös csirke


Hozzávalók:

1 tisztított csirke

kb. 1 kg sütőtök

3 fej fokhagyma

rozmaring

só, bors

olívaolaj

A csirkét sózzuk, borsozzuk, a belsejébe rakunk bőven rozmaringot és fokhagymát.

A tűzálló tálat enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, belerakjuk a csirkét és a feldarabolt sütőtököt. Rászórjuk a maradék fokhagymát és rozmaringot. A csirke szárnya, combja alá, hátára is rakunk.

Alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát, a csirke hátáról leszedjük a fokhagymát (nehogy ráégjen) és a rozmaringot, meglocsoljuk olajjal, és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem pirul.

Külön köret nem kell hozzá, de ha valaki ezt kevésnek érzi, jól illik hozzá a burgonyapüré.



_____________


[link]

2010. okt. 28. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sütőtökkrémleves póréval,sajtos pirítós

Vargányás szarvaspörkölt dödöllével

Vörösboros aszalt szilvával,körtével töltött rétes hecsedliöntettel

2010. okt. 28. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hideg szilvakrémleves habgaluskával



Hozzávalók 4 személyre:


* 1 citrom

* 60 dkg érett, magvaváló szilva

* 1 evőkanál mandulaforgács

* 15 dkg cukor

* 1 dl félédes fehérbor

* 1 kisujjnyi fahéj

* 4 szegfűszeg

* 1 tasak vaníliás pudingpor

* 2 dl tejföl

* 2 dl tejszín

* A díszítéshez:

* néhány mentalevélke



Elkészítés:


A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, a citrom levét kinyomjuk és átszűrjük. Félreteszünk a díszítéshez 4 nagyobb szem szilvát, a többit megmossuk, kimagozzuk és felaprózzuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy a forró serpenyőben meg ne égjen, mert akkor keserű lesz!).

Közepes méretű lábast felforrósítunk, beleszórjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget, és mérsékelt tűzön puhára főzzük (4-5 perc). A pudingport elkeverjük 7,5 dl vízzel és a tejföllel. Botmixerrel péppé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és mérsékelt tűzön felforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a citromhéjat és a fűszereket kidobjuk a levesből. A félretett szilvaszemeket elnegyedeljük és kimagozzuk. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, amelyet erőleveses csészékbe vagy tálkákba szedünk. Tetejüket a maradék tejszínhabból formázott habgaluskákkal, az elnegyedelt szilvával, mandulaforgáccsal és mentalevélkékkel díszítjük.

2010. okt. 29. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Csokis-áfonyás kalács:


Hozzávalók: 50 dkg liszt (BL-55-öt használtam), 7 dkg cukor, csipet só, 3 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg aszalt áfonya, 15 dkg durvára vágott dió, 15 dkg csokilencse(vagy reszelt csokoládé).


Elkészítés: a tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük és a dagsztó-kelesztő programon hagyjuk lefutni. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és megkenjük egy kis olvasztott vajjal. Mindkét részt megszórjuk a csokilencsével, a dióval és az áfonyával. Feltekerjük és a két rudat is összefonjuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába tesszük és hagyjuk ismét megkelni a duplájára. Tetejét lekenjük egy kis tejszínnel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor letakarjuk.

2010. okt. 29. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Savanyú káposztás csülök birsalmával:


Hozzávalók: 1 nagy hátsó csülök csont nélkül, 50 dkg savanyú káposzta, 15 dkg bacon szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 2 birsalma, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, szemes bors, kapor és tejföl a tálaláshoz.


Elkészítés: megtisztítjuk és felszeleteljük a csülköt. Kockára vágjuk a bacont és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a tűzről levéve a pirospaprikát. Rátesszük a húst, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és visszatesszük főni. . Közben a fűszerekkel ízesítjük, a fokhagymát is bele tesszük. Mikor félig megpuhult a hús, hozzátesszük a káposztát és ízlés szerint utána ízesítjük. Amikor a káposzta is megpuhult, akkor mehet bele a kockára vágott birsalma. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk és kaporral szórjuk meg. Köretként főtt burgonyát adhatunk, mi friss kenyérrel ettük. Nagyon finom!

2010. okt. 29. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!