Hogy kell csinálni a hamis marcipángolyót?
Szia!
nekem ez a recept vállt be én így készítem és isteni!én már több fajtát is kipróbáltam de ez volt a legjobb!!
Hamis marcipángolyó (kb. 50 golyó)
40 dkg porcukor
20 dkg gríz
15 ek forró tej
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
1 kis üveg zöld keserűmandulaaroma (én a 30 ml-es Marina-t használtam)
kakaópor a hempergetéshez
A tejet forrásig hevítem, majd beleszórom a grízt, hogy megdagadjon. A porcukrot és a darált kekszet összekeverem egy csipet sóval és hozzákeverem a kihűlt grízt, majd az olvasztott vajat, végül az aromát. Ha túl puha keverek még hozzá néhány deka darált kekszet. A masszát 2 órát hűtöm, utána diónyi gömböket formázok belőlük és a kakaóporba hempergetem. Nagyon finom, ezt bűn nem kipróbálni!
Itt egy krumplis változat:
Hozzávalók
10 dkg kukoricaliszt
6 dl víz
15 dkg (1 nagyobb) burgonya
40 dkg porcukor
1 dl rum
10 dkg darált dió
kakaópor
Elkészítés
A kukoricalisztet a vízben sűrűre főzzük, és addig hagyjuk állni, amíg meg nem keményedik. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, melegen áttörjük, majd összedolgozzuk a kukoricás masszával. Ekkor jöhet rá 20-20 dkg porcukor, darált dió, majd a rum. Mindezt jól összekeverjük, és nagy, diónyi gombócokat formálunk belőlük.
Kakaóporba mártjuk, egy tálra tesszük, és a hűtőszekrénybe helyezzük, míg meg nem dermednek.
nekem pedig ez vált be (mert isteni finom, gyors és egyszerű)
1/2 kg porállagú keksz
30 dkg porcukor
25 dkg ráma kocka
2-3 mandula aroma (ízlés szerint)
(vehetsz zöld színűt is én azt szoktam és így szép zöld lesz az egész :) az a zöld kupakos dobozka)
hopsz (én ez előző receptes vagyok a "zöld színű")
1 dl tejet ír a recept de valszeg több kell bele amennyit felvesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!