Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a hamis...

Hogy kell csinálni a hamis marcipángolyót?

Figyelt kérdés
Receptet találtam ezret, egyikbe kell búzadara a másikba nem. Ti hogy csináljátok, hogy finom?
2010. okt. 28. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

nekem ez a recept vállt be én így készítem és isteni!én már több fajtát is kipróbáltam de ez volt a legjobb!!



Hamis marcipángolyó (kb. 50 golyó)


40 dkg porcukor

20 dkg gríz

15 ek forró tej

30 dkg darált háztartási keksz

10 dkg olvasztott vaj

csipet só

1 kis üveg zöld keserűmandulaaroma (én a 30 ml-es Marina-t használtam)


kakaópor a hempergetéshez


A tejet forrásig hevítem, majd beleszórom a grízt, hogy megdagadjon. A porcukrot és a darált kekszet összekeverem egy csipet sóval és hozzákeverem a kihűlt grízt, majd az olvasztott vajat, végül az aromát. Ha túl puha keverek még hozzá néhány deka darált kekszet. A masszát 2 órát hűtöm, utána diónyi gömböket formázok belőlük és a kakaóporba hempergetem. Nagyon finom, ezt bűn nem kipróbálni!

2010. okt. 28. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Bocs az OFF-ért, de vártam már ide a választ, még nem is hallottam erről, de a marcipánt imádom. Köszi a receptet.
2010. okt. 28. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudok sajnos pontos receptet de a nagypapám krumpliból csinálja.
2010. okt. 28. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hűha, kedves első, ez jól hangzik, már el is mentettem a receptedet! :))))
2010. okt. 28. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Itt egy krumplis változat:


Hozzávalók

10 dkg kukoricaliszt

6 dl víz

15 dkg (1 nagyobb) burgonya

40 dkg porcukor

1 dl rum

10 dkg darált dió

kakaópor


Elkészítés

A kukoricalisztet a vízben sűrűre főzzük, és addig hagyjuk állni, amíg meg nem keményedik. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, melegen áttörjük, majd összedolgozzuk a kukoricás masszával. Ekkor jöhet rá 20-20 dkg porcukor, darált dió, majd a rum. Mindezt jól összekeverjük, és nagy, diónyi gombócokat formálunk belőlük.

Kakaóporba mártjuk, egy tálra tesszük, és a hűtőszekrénybe helyezzük, míg meg nem dermednek.

2010. okt. 28. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
100%

nekem pedig ez vált be (mert isteni finom, gyors és egyszerű)


1/2 kg porállagú keksz

30 dkg porcukor

25 dkg ráma kocka

2-3 mandula aroma (ízlés szerint)

(vehetsz zöld színűt is én azt szoktam és így szép zöld lesz az egész :) az a zöld kupakos dobozka)

2010. okt. 28. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:

hopsz (én ez előző receptes vagyok a "zöld színű")


1 dl tejet ír a recept de valszeg több kell bele amennyit felvesz

2010. okt. 28. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
szívesen a receptet!,remélem nektek is ízleni fog ha elkészítitek:)első voltam!
2010. okt. 28. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem grízből nem lesz olyan finom, legalábbis nekem nem ízlik. Én ha erre vágyok, magam csinálom, mint a nagyok, ez nem hamis, hanem igazi. Darált mandulabél+porcukor. mindkettőből pontosan ugyanannyi. A mandula zsírtartalmától és a cukor miatt válik formázhatóvá. Ha egész mandulabeled veszel, hogy rajta van a barna héja, forró vízzel meghámozod, és így olcsóbban jössz ki, mint a bolti marcipán és mégis nagyon finom, nincs benne adalékanyag. Bocsi, nem teljesen a kérdésre válaszoltam.
2010. okt. 28. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]


ez alapján készítettem ,és finom, lett de a végén én is kakaó porba hempergettem.

2010. okt. 29. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!