Főzésnél mi történik tápértékkel ha több ideig főzzük, süssük az ételt?
Számokban nehéz leírni de pl egy rizst szerintem mindegy meddig főzől tápértéke miatt.
Zöldségekben pedig akkor marad a legtöbb ha roppanósra főzöd.
Olyan, hogy "tápérték" nem létezik, van kalória = energiatartalom, van ásványianyag és vitamintartalom, de ezek mind külön témakör.
A kalória változatlan marad, akármeddig fözöd, az étel állaga a legtöbb esetben romlik, ha túlfözik, gusztustalan, nem élvezhetö lesz.
Az ásványianyagok részbe kioldódnak a fözölébe, ha azt is elfogyasztják, akkor nem veszteség.
A vitaminok azoban fözés során lebomlanak, ez az, ami a hosszú ideig tartó fözésnél káros
#3 némelyik vitamin kioldódik, némelyikre semmilyen hatással nincs. És bizonyos antioxidánsok meg jobban szívódnak fel hosszan főzve.
Szóval a lényeg h mindent kell enni vegyesen, jyersen is meg főve is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!