Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott zöldségeket (pl....

Fagyasztott zöldségeket (pl. mexikói köret) hogyan készíted el?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 21:41
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Kevés vajat/napraforgóolajat/olivaolajat felmelegitek, a FAGyOTT zöldségkeveréket beleteszem és idönként megkeverve fedö alatt párolom a saját levében, amig megpuhul. Füszereket a zöldségekkel együtt adom hozzá - kevés só, frissen örölt bors, ezen kivül amire éppen kedvem van, és passzol hozzá.
2010. okt. 27. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy kis víz azért kell alá.
2010. okt. 27. 21:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak nem fogom elrontani :)
2010. okt. 27. 21:58
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Én szimplán wokba teszem, kevés vizet öntök alá, és addig főzöm lassú tűzön, míg el nem fő a víz alóla. Néha meg kell keverni azért :) De semmilyen zsiradékot nem használok hozzá.
2010. okt. 27. 22:33
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Sós vizben főzöm 5-6 percet leszűröm és voálá kész a mexikói köret!Rizzsel összekeverem és úgy szoktam enni:)
2010. okt. 27. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Az utóbbi két válaszolónak üzenem, hogy egy kevés olajjal sokkal finomabb.
2010. okt. 27. 23:04
 7/10 anonim ***** válasza:

22:33-as vagyok :)

Majd kipróbálom úgy is, köszi a tanácsot! :)

2010. okt. 28. 06:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: én soha nem teszek alá vizet (a zöldségek engednek pici levet, ami elét ahooz, hogy megpuhuljon) és nem is hiányzik, elvégre nem fözeléket akarok késziteni. MInek kellene bele viz?
2010. okt. 28. 07:41
 9/10 anonim ***** válasza:

plusz ajánlat: ha egy kevés zsiradékon egy kisfej apróra vágott hagymát dinsztelsz, és arra teszed a fagyott mixet

,sózod, lefeded, a saját levében párolod, még finomabb lesz.

2010. okt. 28. 10:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Vagy csak megpárolom és úgy adom a párolt rizsköret mellé, vagy pedig amit mindig csinálok (így maradéktalanul elfogy mindig) kevés olajon pirítom a rizset (hagymát is tehetsz hozzá), mikor már fehér csak hozzáborítom a mosott mexikói keveréket, megkeverem, felengedem annyi vízzel, hogy egy kicsit ellepje és addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. (ha a víz elfő és kell még hozzá, akkor természetesen pótolom)

Ha van itthon húslevesem, akkor azzal engedem fel, így ízesíteni sem kell már.

2010. okt. 28. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!