Fagyasztott zöldségeket (pl. mexikói köret) hogyan készíted el?
Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 21:41
1/10 anonim válasza:
Kevés vajat/napraforgóolajat/olivaolajat felmelegitek, a FAGyOTT zöldségkeveréket beleteszem és idönként megkeverve fedö alatt párolom a saját levében, amig megpuhul. Füszereket a zöldségekkel együtt adom hozzá - kevés só, frissen örölt bors, ezen kivül amire éppen kedvem van, és passzol hozzá.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csak nem fogom elrontani :)
2010. okt. 27. 21:58
4/10 anonim válasza:
Én szimplán wokba teszem, kevés vizet öntök alá, és addig főzöm lassú tűzön, míg el nem fő a víz alóla. Néha meg kell keverni azért :) De semmilyen zsiradékot nem használok hozzá.
5/10 anonim válasza:
Sós vizben főzöm 5-6 percet leszűröm és voálá kész a mexikói köret!Rizzsel összekeverem és úgy szoktam enni:)
6/10 anonim válasza:
Az utóbbi két válaszolónak üzenem, hogy egy kevés olajjal sokkal finomabb.
7/10 anonim válasza:
22:33-as vagyok :)
Majd kipróbálom úgy is, köszi a tanácsot! :)
8/10 anonim válasza:
Az elsö vagyok: én soha nem teszek alá vizet (a zöldségek engednek pici levet, ami elét ahooz, hogy megpuhuljon) és nem is hiányzik, elvégre nem fözeléket akarok késziteni. MInek kellene bele viz?
9/10 anonim válasza:
plusz ajánlat: ha egy kevés zsiradékon egy kisfej apróra vágott hagymát dinsztelsz, és arra teszed a fagyott mixet
,sózod, lefeded, a saját levében párolod, még finomabb lesz.
10/10 anonim válasza:
Vagy csak megpárolom és úgy adom a párolt rizsköret mellé, vagy pedig amit mindig csinálok (így maradéktalanul elfogy mindig) kevés olajon pirítom a rizset (hagymát is tehetsz hozzá), mikor már fehér csak hozzáborítom a mosott mexikói keveréket, megkeverem, felengedem annyi vízzel, hogy egy kicsit ellepje és addig főzöm, míg a rizs meg nem puhul. (ha a víz elfő és kell még hozzá, akkor természetesen pótolom)
Ha van itthon húslevesem, akkor azzal engedem fel, így ízesíteni sem kell már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!