Hogyan kell kisütnu a mirelit hasábot, illetve mirelit pulykamellet?
A mirelit (gondolom félkész, vagy kész) pulykamellet én közepes lángon szoktam sütni, amíg a színe megfelelő lesz, ez kb. 4-5 perc. A mirelit hasábot viszont nagy lángon sütöm, amíg meg nem sül. Célszerű mindkét terméket fagyosan a felmelegített olajba rakni. Utána lecsepegteted, és fogyasztható.
Arra vigyázz, ha valamelyiken jégkristályok vannak, akkor az olaj fröcsöghet, amikor belerakod.
Mivel mindkettőt bő zsiradékban kell sütni (vagy airfryer), ezért magasabb falú edény kell, olyan, amiben kényelmesen ellepi a forró zsiradék a sütni valót, és nem fut ki. Fontos a hőmérséklet, hogy jó forró legyen, de ne égessen, semmiképpen ne várd meg, amíg a zsiradék (zsír vagy olaj) füstölni kezd.
Előbb a krumplit süsd ki, mert a pulykamellről prézli marad az olajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!