Miért nem sűrűsödött be a szósz? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Tegnap főztem teriyaki szószt. A recept szerint meleg vízben kell elkeverni a keményítőt, belerakni és egyszer felforralni. Ezt meg is csináltam, de nem sűrűsödött be.
Elolvastam a keményítő dobozát, azt írta hideg vízbe keverjem el, aztán rakjam az ételbe, és forraljam össze. Ezt is megcsináltam, de csak picit lett sűrűbb.
Éjjelre beraktam a hűtőbe, mert általában másnapra még egy kicsit sűrűbb lesz, de semmi.
Szinte olyan híg, mint a víz.
ápr. 26. 16:07
1/7 anonim válasza:
Túl sok volt rajta a folyadék. Szerintem ontsd le a folyadek legalabb felet es a maradekba tegyel meg kemenyitot es forrald ossze
3/7 A kérdező kommentje:
Az egész egy nagy folyadék, nem tudok leönteni belőle.
Összességében már majdnem kétszer annyi sűrítőanyag van benne, mint amennyit a recept ír. Sima étkezési keményítő.
Azért furcsállom, mert már többször csináltam, sosem lett híg.
ápr. 26. 16:28
4/7 anonim válasza:
3
Akkor esetleg próbáld meg kukoricaliszttel.
5/7 anonim válasza:
én a hideg vízben elkevert keményítőt öntöm a forrásban lévő szószokhoz. több keményítő kell bele, ha híg maradt.
7/7 anonim válasza:
El kell találni az arányt, nem egyszer csináltam kínait de múltkor én meg többet raktam bele valamiért olyan szirupos volt mint a zselé azt meg hiába hígítottam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!