Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen főzelékeket főztök?...

Milyen főzelékeket főztök? Miket szerettek?

Figyelt kérdés

Nagyon főzelékesek vagyunk, de kissé kezdem unni a megszokott recepteket és érdekelne, hogy miket lehetne még kipróbálni.

Ezeket szoktam főzni:

-zöldborsófőzelék habarással

-zöldbabfőzelék habarással

-babfőzelék rántással csülökkel vagy habarással

-kelkáposztafőzelék rántással

-tökfőzelék

-lencsefőzelék

-paradicsomos káposztafőzelék

-krumplifőzelék rántással vagy habarással fokhagymával

-sóska

-spenót

Hirtelen ezek jutottak eszembe, amiket szoktam főzni. Lehet, hogy valami kimaradt, de hátha kapok új ötletet is tőletek. Néztem interneten is, hogy főzelékekre mit hoz ki, de többnyire ezeket, amiket szoktam főzni.

2024. ápr. 19. 21:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Zöldbab, lencse és a kelkáposzta a nagy kedvenceim, de szeretem a szárazbab és a krumplifőzeléket is, bár az kevésbé ajánlott a cukrom miatt.
2024. ápr. 20. 05:31
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Csalánt úgy szoktam elkészíteni, mint a spenótot. Döbbenetes a hasonlóság.
2024. ápr. 20. 06:02
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Medvehagyma főzelék

Finomfőzelék

Sütőtökfőzelék

Cukorborsó

Sárgaborsó

Salátafőzelék

Sóska

Cukkini

Kelkáposzta főzelék

2024. ápr. 20. 07:05
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Mascarpone-s cukkini főzelék, tojásos krumpli főzelék, sargaborso és lencse főzelék.
2024. ápr. 20. 07:06
 15/20 anonim ***** válasza:
64%

Lucskos káposzta de csak új káposztából.

Krumpli kedvenc

Zöldborsó még

2024. ápr. 20. 08:09
 16/20 A kérdező kommentje:
Jókat írtatok, köszönöm. :)
2024. ápr. 20. 08:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Vöröslencsére kaptam rá. Aldiban néhány helyen lehet venni akár kimérősen is (olyanban van, mint a pisztácia magvak is vannak, szatyorba kell beleeresztened)

Ha ott nem, akkor kutatni kell, van egy olyan termék a ~tészta-rizs között, ahol sima lencse, csicseri borsó és a vöröslencse van. Kb vöröslencse sosincs, fel kell túrni a csomagot hátha legalul van még

Na, de a lényege az, hogy ezt nem kell áztatni. 10-20 perc alatt kész és puha. És elvileg kevésbé fingat.

Babot levesbe szeretem. Zöldborsót leves és főzelék, de ritkán. Zöldbabot nagyon régen ettem, szeretnék majd már. Csicseri és hasonlókat főzelékbe nem, csak különleges ételekbe. De ezek kegyetlen fingatósak, nagyon puffadok a csicseritől.

Cukorborsót legjobban magában, vagy úgy, mint a zöldborsót (hüvelyt nem szoktam megenni pedig ugye az lenne a lényege a cukorborsónak, hogy annak a hüvelye is zsenge finom édes)

2024. ápr. 21. 02:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Ja, ésmás főzelék-féleség nincsen.
2024. ápr. 21. 02:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Mindegyiket szeretem , sárga borsó, lencse, krumpli stb..
2024. ápr. 21. 19:51
 20/20 anonim ***** válasza:

Fejtett babot és sóskát nem készítek, fejtett babból csak levest készítek. Illetve számomra a habarás csak frank leveshez létezik, tejföl csak krumplihoz és babhoz jó. De tejszínezem a rántást, illetve kevesebb olaj mellett staubolok mellé.

35/F

2024. máj. 30. 12:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!