Torta recept ami eléggé felemelkedik és 24cm-es forma kell hozzá? (legjobb ha kakaós)
Húgom szülinapjára szeretnék csinálni de valahogy eddig mindig laposabbra sikerült mint amilyenre szerettem volna :c
Pedig 1,5x-es adagot csináltam 20cm-es tortaformás recept alapján
Isteni alaprecept.
Meglehet bolondítani a tetejét oreoval, gyümölccsel, karamellával…stb. amilyet szeret☺️ Nem mellesleg jól néz ki.
Ha biztosra akarsz menni akkor harmadát keverd be, süsd ki. Megint harmadát bekevered, azt is kisutod. Es a harmadikat is frissen keverve es kulon sutve. Igy garantaltan lesz 3 lapod akkor is ha valami miatt nem emelkedne akkorara mint szeretned
Bármilyen receptet át tudsz váltani 24 cm-s formára.
Sugár*sugár*pi a területe
A 24 centisnek 12*12*3.14 = 452
A 26 centisnek 530
A 22 centisnek 379
A 20 centisnek 314
Szóval ha pl 20 centis receptet találsz akkor a 24eshez 452/314=1.43-mal kell szorozni mindent
#4 "1,5x-es adagot csináltam"
Én felkerekítettem, hogy ne 1/8ad tojás vagy ilyesmi jöjjön ki :D
Duplazd meg az alapanyagokat, kérdező
Amúgy én jobban szeretem laponkent sütni a tésztát, akkor nem kell vacakolni a lapra vagassal és szép egyenletes is lesz.
Sima piskóta.
6 tojás + 6 kanál cukor - habosra verni. 8 kanál liszt, 1 sütőpor, 1dcl olaj. Óvatosan össze keverni a tojásos masszával. 180 fokon kb 40 percig sütjük. Tökéletes
Vagy susd meg lapokban.
Egyébként én 10 tojást számolok egy tortára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!